Autoritatile din Romania "trebuie sa ramana vigilente fata de unele banci mici", care controleaza cumulat mai putin de 2% din activele din sistem, confruntate cu o deteriorare rapida a calitatii creditelor, avertizeaza FMI intr-un raport.

Sistemul bancar este bine capitalizat, cu o rata medie de adecvare a capitalului de 14,6% la sfarsitul lunii septembrie a anului trecut, noteaza FMI. Totodata, indicatorul de stabilitate financiara depaseste 11% in cazul tuturor bancilor din sistem, in timp ce minimul reglementat este de 8%, potrivit Mediafax.

"Cu toate acestea, autoritatile trebuie sa ramana vigilente fata de unele banci mici (totalizand mai putin de 2% din activele sistemului), care au inregistrat o deteriorare rapida a calitatii creditelor si au provizioane mai reduse fata de media sistemului", se arata in raport.

FMI estimeaza ca imprumuturile neperformante vor continua sa creasca pana la jumatatea acestui an, pe fondul activitatii economice slabe si impactului masurilor de austeritate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Opinie: Economia Turciei ramane puternica si rezistenta la soc