Restantele inregistrate la rambursarea creditelor de consum acordate de banci au crescut la 3,4-3,5% din totalul imprumuturilor acordate, procent care nu este ingrijorator, a declarat, ieri, directorul Directiei de Reglementare si Autorizare din cadrul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Petre Tulin, in cadrul seminarului "Piata cardurilor" organizat de FinMedia. Acesta a precizat ca in procentul mentionat sunt incluse si creditele scoase in afara bilantului, adica cele la care contractantii au intarziat rambursarea mai mult de 360 de zile.

Potrivit reprezentantilor organizatiilor emitente de carduri, anul trecut, cardurile de credit "au luat avant". Acest tip de instrumente de plata sunt de altfel si cele utilizate mai des de catre romani pentru efectuarea de plati la comercianti. In pofida dezvoltarii pietei cardurilor, peste 92% din valoarea totala a tranzactiilor efectuate cu aceste instrumente o reprezinta operatiunile realizate prin intermediul bancomatelor, releva datele BNR. In 2004, tranzactiile cu carduri au insumat 212.754 miliarde de lei, cu 46% mai mult fata de anul precedent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri