Facand referire la depasirea varfului pierderilor inregistrate din cauza creditelor neperformante, Andreas Treichl (foto), CEO al Erste Bank, a declarat: "In Romania acest lucru o sa se intample abia la jumatatea acestui an. S-a intamplat deja acest lucru in Cehia, Polonia si Slovacia. Pentru Este Group, varful stergerilor de valori din credite care nu mai pot fi recuperate (write-off) a fost depasit".

Treichl a mai mentionat ca nivelul ratelor CDS aferente statelor din Europa de Est au ajuns, pentru prima data, inferioare celor inregistrate de tarile din Europa de Vest.

"Estul o sa depaseasca Vestul, pentru ca si povara a fost mai redusa", a declarat seful Erste. Grupul Erste controleaza Banca Comerciala Romana, cea mai mare institutie de credit de pe piata locala in functie de valoarea activelor gestionate.

Citeste si:

Seful Erste a mai precizat ca grupul doreste sa isi intareasca pozitia in regiune si considera ca exista potential pentru achizitii in Polonia sau Ungaria.

Pierderile subsidiarelor din Romania si Ungaria au pus presiune pe rezultatele financiare ale Erste Group din trimestrul al treilea aferent anului 2010. Profitul net consolidat dupa impozitare si plata intereselor minoritare al grupului BCR a scazut in trimestrul al treilea de 15 ori fata de perioada similara din 2009, la 6 milioane lei (1,4 milioane euro), iar castigul din primele noua luni s-a situat la 494,5 milioane lei (117,7 milioane euro),