Persoanele care vor lua credite Prima Casa vor pune conturile curente drept gaj in favoarea bancii si vor avea posibiltatea sa solicite modificarea valutei, reesalonarea sau rescadentarea imprumutului, potrivit unor modificari aduse programului Prima Casa

Va propunem sa ne raspundeti la Intrebarea Zilei de pe Wall-Street.ro: Ati accepta sa puneti contul curent drept gaj pentru a lua un credit prin programul Prima Casa? Ce opinie aveti fata de programul Prima Casa?

"Se introduce o garantie suplimentara prin instituirea in favoarea bancii a unui gaj pe conturile curente ale imprumutatului, de natura sa protejeze interesele tuturor partilor implicate in acordarea si garantarea creditului, pentru cazurile in care s-ar institui popriri asupra conturilor clientilor", se arata in nota de fundamentare a unei hotarari de Guvern care modifica normele de implementare a programului "Prima Casa".

Pentru anul 2011 plafonul garantiilor care pot fi emise este 200 milioane euro, reprezentand diferenta neutilizata la finele anului 2010, din plafonul de 1,7 miliarde euro, alocat programului Prima Casa, in anii 2009-2010.

Noi, jurnalistii de la Wall-Street, adresam in fiecare zi sute de intrebari oamenilor de afaceri, analistilor si tinerilor antreprenori. Opinia cititorilor este importanta pentru noi si vrem sa intelegem mai profund parerile utilizatorilor. Scriem pentru cititori si vrem sa va cunoastem mai bine.

Asa s-a nascut conceptul INTREBAREA PENTRU CITITORII WALL-STREET.

Dezbatere propusa si moderata de Ana Sabiescu, redactor Finante - Banci in cadrul wall-street.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Finantele: Avem in vedere un plafon de 2 MLD. lei pentru Prima Casa