"Romania are astazi ceva probleme, pe care le va rezolva, dar este o piata de interes, cu o populatie importanta si perspective bune de dezvoltare", a explicat Papa, precizand ca planul de extindere a afacerii din Romania este pe termen lung si nu se va concretiza "peste noapte".

El a reiterat intentia de deschide 300 de sucursale noi in Romania, din cele 900 pe care grupul vrea sa le inaugureze in regiune in urmatorii cinci ani.

Astfel, banca va mai deschide 300 de sucursale noi in Turcia, 120 in Ungaria si 180 in alte state, in principal in Rusia, Bulgaria si Serbia. Programul de dezvoltare pentru cinci ani va fi prezentat in aceasta vara.

In paralel cu dezvoltarea retelei, UniCredit se va axa si pe extinderea canalelor alternative de distributie.

Citeste si:

"Nu vom creste doar de dragul cresterii. Inainte de criza bancile din regiune s-au dezvoltat agresiv pe baza unui climat in care finantarile erau ieftine si nu existau probleme de lichiditate. Ne vom uita in continuare la profitabilitatea modelului dezvoltat, la riscuri si la costuri", a raspuns Papa, intrebat care vor fi tintele fixate prin strategia pe termen mediu-lung in Europa Centrala si de Est (ECE).

Debora Revoltella, head of CEE Strategic Analysis, a mentionat ca in acest an veniturile grupului in regiune se vor duce usor in sus, provizioanele au fost deja constituite, iar profitabilitatea isi va reveni usor.