Romania va avea cea mai redusa crestere economica din Europa Centrala si de Est in 2011, iar valoarea Produsului Intern Brut pe cap de locuitor se va intoarce la nivelul din 2008 abia in 2013 sau 2014, arata estimarile Coface, care prognozeaza un avans economic de 1,5% din PIB in acest an.
Nivelul PIB pe locuitor in Romania era de circa 9.500 de dolari in 2008, iar anul trecut a scazut pana la 7.500 de dolari.

Coface estimeaza ca economia Romaniei va inregistra o crestere de 1,5% din PIB in acest an, dupa o contractie de 1,9% din PIB in 2010. Reprezentantii Coface mentioneaza, insa, ca rata inflatiei va scadea doar pana la 5,2% in 2011, fata de aproape 8% cat a fost la finalul anului trecut.

"Cresterea economica de 1,5% estimata pentru 2011 va fi inregistrata doar daca nu ne creem singuri probleme, mai ales din punct de vedere economic. Pe plan international nu exista niciun risc care sa ne afecteze economia si pe care sa dam vina", a subliniat Cristian Ionescu, country manager al Coface pentru Romania, Bulgaria si Slovacia.

Totusi, Romania va avea in 2011 cea mai redusa crestere economica din Europa Centrala si de Est.

Coface a mentinut ratingul Romania la nivelul "B", reprezentantii agentiei mentionand ca ratingul de tara masoara riscul mediu al aparitiei incidentelor de plata la nivelul companiilor dintr-o anumita tara. Coface Romania si-a inceput activitatea in anul 1996 si deruleaza activitati pe segmentele asigurarilor de credite comerciale, factoring, ratinguri, recuperari de creante si rapoarte de credit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri