Euro a atins, vineri, un maxim al ultimelor doua luni fata de dolar, sustinut de cererea din Asia si cresterea increderii in zona euro, dar avansul din ultimele doua saptamani ar putea sa nu fie de durata, transmite Mediafax.
Cotatia euro a fost sustinuta de asteptarile privind consolidarea fondului european de stabilitate financiara, dar si de cresterea increderii oamenilor de afaceri in economia Germaniei, desi temerile legate de problema datoriilor suverane se mentin.

Euro a atins un maxim al ultimelor doua luni, de 1,3569 dolari pe unitate, in urma rezultatului unui sondaj al institutului Ifo privind increderea in economia germana.

Ulterior a fost cotat la 1,3543 dolari pe unitate, in crestere cu 0,5% fata de inchiderea precedenta.

Indicele dolarului a coborat cu 0,5%, la 78,418 puncte, aproape de un minim al ultimelor doua luni, de 78,303 puncte atins miercuri.

"Situatia din Europa nu este rezolvata. Este posibil sa aiba loc noi programe de sustinere financiara pentru una sau mai multe economii periferice, ceea ce va exercita presiuni de depreciere a euro", a declarat Jason Polit, analist la compania Charles Schwab Private Client din Phoenix.

Euro s-a apreciat cu peste 1% de la inceputul acestui an, sustinut de asteptarile ca liderii zonei euro sa gaseasca o solutie durabila pentru criza datoriilor suverane.

Raghav Subbarao, analist la Barclays Capital, crede ca reactia euro este exagerata, fiind improbabil ca BCE sa majoreze in curand dobanda de politica monetara, in timp ce in privinta fondului de salvare nu sunt evolutii concrete.

"Credem ca Portugalia va trebui sustinuta financiar. Dupa aceea, euro poate creste, intrucat Spania este solvabila, in opinia noastra", a aratat el.

Spania intentioneaza sa oblige bancile regionale de economii sa se transforme in banci conventionale si sa se listeze la bursa, a declarat o sursa apropiata situatiei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri