In ciuda valurilor consecutive de inundatii care au afectat in ultimii ani Romania, asigurarea bunurilor nu face parte din lista de prioritati a populatiei rurale. Dintre gospodariile rurale care au pamant doar 6% erau asigurate la sfarsitul anului 2004. Ceea ce este mai grav, conform Barometrului Rural trei sferturi dintre oamenii de la tara nici macar nu aveau de gand sa isi asigure bunurile. Dupa ultimele inundatii, cele mai dezastruoase din ultimii ani, Guvernul a hotarat ca asigurarea terenurilor agricole sa devina obligatorie.

Astfel, printr-un ordin al Ministerului Agriculturii, terenurile agricole si animalele vor putea fi asigurate in cursul anului agricol 2005-2006 de un numar de 10 societati de profil.

Lista societatilor de asigurare si asigurare-reasigurare include companiile Agras, Allianz-Tiriac Asigurari, Ardaf, Asiban, Asirom, Astra, Carpatica Asig, Generali Asigurari, Omniasig si Unita. Aceste firme pot practica asigurari pentru culturi agricole, animale, pasari, familii de albine si pesti. In anul 2004, conform raportului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), societatile de profil au subscris 51,35 milioane de lei din asigurari de daune la proprietati. Principalii jucatori pe acest segment de piata au fost companiile Agras - 12,2 milioane de lei, Asirom - 10,8 milioane lei si Generali - 8,8 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri