Impuls Leasing a contractat o finantare de 7 milioane euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru a sustine dezvoltarea serviciilor de finantare prin leasing si in zonele rurale.
Imprumutul acordat de catre BERD va permite companiei sa vina in intampinarea cererilor pentru produse de leasing ale IMM-urilor din Romania si de asemenea, sa isi extinda portofoliul de produse. Proiectul va aborda constrangerile de finantare cu care se confrunta companiile locale, in special intreprinderile din domeniul agricol si fermierii din zonele izolate ale tarii, se arata in comunicatul BERD.

„Acesta este primul proiect de leasing in Romania care se adreseaza IMM-urilor din zona rurala. Proiectul va facilita accesul la finantare pentru antreprenorii romani si va contribui la consolidarea sectorului de leasing din tara", a declarat Claudia Pendred, director BERD pentru Romania.

Finantarea pentru IMPULS-Leasing Romania IFN SA este acordata in cadrul Facilitatii UE/ BERD de Finantare pentru IMM-uri.

"Dupa doi ani dificili pentru industria de leasing, ILRO se extinde dincolo de afacerile sale standard prin acordarea de finantari leasing pentru IMM-uri din domeniul agricol, respectiv pentru fermieri si intreprinderile rurale. Aceasta noua linie de afaceri este asistata de imprumutul BERD si de programul de asistenta tehnica oferit de UE, care ajuta ILRO sa isi construiasca puncte forte in produsul de finantare leasing pentru agricultura", a declarat Razvan Diaconescu, director general al Impuls Leasing Romania IFN SA.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a alocat imprumuturi de peste 5 miliarde euro diferitelor sectoare din economia tarii, imprumuturi care au atras investitii de inca 9 miliarde euro.

Impuls-Leasing Romania IFN SA este una din cele cinci filiale nationale ale grupului elvetian Impuls Leasing International AG, care a inceput operatiunile in Romania in aprilie 2007 si a devenit in scurt timp una dintre companiile de leasing din top sapte in Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri