Platinum Asigurari-Reasigurari, fosta Clal Asigurari, a lansat un produs de asigurare de garantii adresat persoanelor juridice care doresc sa participe la proceduri de achizitie publica, a anuntat compania.
„Asigurarile de garantii sunt propulsate in prezent atat de contextul legislativ favorabil in domeniul achizitiilor publice (HG 834 din 2009 care integreaza expres garantiile emise sub forma unei polite de asigurare in categoria garantiilor eligile pentru depunerea ofertelor, incheierea si derularea contractelor de achizitie publica), cat si datorita contextului economic actual”, a declarat Anca Babaneata (foto), deputy CEO & insurance vicepresident.

De asemenea, produsul, denumit Garantii, se adreseaza si societatilor comerciale care stabilesc relatii contractuale cu institutii publice sau cu entitati care, desi nu sunt autoritati contractante, sunt obligate conform legii sa deruleze procedura de achizitie publica.

Achizitiile publice implica constituirea de garantii privind indeplinirea obligatiilor contractuale ce constau in executie de lucrari publice, furnizarea de produse si servicii (lucrari de constructie, furnizare de servicii IT, turism, consultanta in managemant, consiliere juridica, achizitii de bunuri etc).

„Asistam la o accesibilitate redusa a companiilor romanesti la scrisori de garantie bancara datorita scaderii nivelului lichiditatilor dar si inconvenientului de a avea activele lichide blocate pe perioada garantiilor. Pe de alta parte, cresterea gradului de prudenta investitionala privata care a determinat ca unicul segment activ investitional important sa fie cel public sau cel al fondurilor europene, programe care pot fi accesate doar cu depunerea unei garantii”, a adaugat Anca Babaneata.

Garantiile asigurative se regasesc in gama de garantii financiare, emise de banci, societati de asigurare sau institutii specializate ale statului sau institutii private. In prezent cota majoritara de piata este detinuta de banci, dar competitia dintre acestea si asiguratori este in crestere. Tendinta pe plan international cat si local este de crestere a cotei de piata a garantiilor emise de asiguratori, avind in vedere avantajele acestora comparativ cu garantiile emise de banci.

Asigurarile de garantii (“Contract Bonds”) sunt garantii accesorii la un contract de baza incheiat intre beneficiar si contractant / asigurat, prin care Asiguratorul (garantorul) isi asuma efectuarea platii/satisfacerea oricaror solicitari indreptatite de despagubire in favoarea beneficiarului, in conditiile producerii unui caz de culpa dovedit/certificat, in cazul in care executantul (contractorul) nu isi indeplineste, indeplineste cu intarziere sau indeplineste necorespunzator obligatiile contractuale asumate prin contractul de baza incheiat cu Beneficiarul.

Principalele tipuri de garantii ( bond-uri ) incheiate de Platinum Asigurari-Reasigurari sunt: Participare la licitatie (Bid Bond), Returnare Avans (Advance Payment Bond), Buna Executie (Performance Bond), Pentru perioada de garantie/ notificare a defectelor ( Maintenance Bond ).

Platinum Asigurari-Reasigurari este o companie de asigurari generale care promoveazã produse pe toate liniile de asigurãri, mai putin auto. Compania are in plan continuarea diversificarii produselor, construind acoperiri in asigurare dedicate diferitelor segmente comerciale.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri