Producatorul din industria de morarit si panificatie Vel Pitar Ramnicu Valcea si-a majorat, la sfarsitul lunii decembrie 2005, capitalul social de la 6,906 milioane lei noi (1,874 milioane euro) la 7,045 milioane lei noi (1,912 milioane euro), prin includerea valorii unor terenuri atribuite in proprietate societatii. Consiliul de Administratie al Vel Pitar, prezidat de Gheorghe Francu, a aprobat diferenta de 138.460 lei noi, ce constituie majorarea de capital, stabilita prin expertiza asupra terenurilor.
Aceasta diferenta este impartita in 1.384.600 de noi actiuni cu valoare de 10 bani fiecare, ce vor fi distribuite Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Vel Pitar ajunge la un capital social subscris si integral varsta de 7.045.255,10 lei, constituit din 70.452.551 actiuni nominative cu valoare de 0,10 lei noi fiecare, potrivit comunicatului trimis ieri de conducerea companiei catre Bursa de Valori Bucuresti, o data cu reluarea tranzactiilor pentru actiunile VEL. Vel Pitar a fost infiintata in anul 2001 prin fuziunea societatilor Mopariv, Panegrano Cluj-Napoca, Spicul Arges, Berceni Bucuresti si Granpan Tecuci.

Compania valceana este un jucator important pe piata romaneasca a produselor de panificatie, fiind specializata in domeniul productiei si distributiei de specialitati, biscuiti, napolitane, paste fainoase si specialitati de cofetarie si patiserie. In prezent Grupul Vel Pitar detine centre de productie in zece judete ale tarii (Valcea, Bucuresti, Arges, Cluj, Galati, Iasi, Gorj, Olt, Brasov si Giurgiu) si are ca partener societatea Libertatea Bucuresti. Actionarul majoritar la Vel Pitar SA este Broadhurst Investments, fondul american de investitii administrat in Romania de New Century Holdings (NCH).

Vel Pitar Ramnicu Valcea avea un cash flow (flux de incasari - n.r.) de aproape 4 milioane lei noi (3,962 milioane lei noi) la sfarsitul lunii septembrie 2005, potrivit ultimei raportari catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Pentru 2005, se estimeaza o crestere a veniturilor cu 3 milioane euro, pana la 60 milioane euro, dupa ce anul 2004 a avut o cifra de afaceri de 57 milioane euro. Vel Pitar a investit, in 2004, peste 156 miliarde lei vechi, in principal pentru modernizarea proceselor tehnologice, imbunatatirea activitatilor si procedurilor logistice, modernizarea propriilor magazine, dar si certificarea sistemului de management al calitatii de catre SRAC si IQNet. Anul trecut, investitiile Vel Pitar s-au ridicat la circa 180 miliarde lei vechi, inclusiv extinderea grupului in exteriorul granitelor, pe piata regionala, in industria de morarit si panificatie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri