Incepand de luni, inca 10 societati comerciale listate pe Bursa Electronica Rasdaq vor fi translatate pe platforma de tranzactionare Arena a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), incepand din data de 9 ianuarie, informeaza BVB. Miercuri a inceput tranzactionarea pe platforma Arena a altor 23 de societati listate initial pe BER. Societatile Prefab SA Bucuresti, Zarea SA Bucuresti si Athne Palace Bucuresti vor fi tranzactionate pe sistemul order-driven (RGBS), iar societatile Capitol SA, Comet SA, Concordia Alimentara SA, Covasna Estival 2002 SA Neptun, General Com SA Bucuresti, Nitrosere SA si Transcolecta SA Bucuresti vor fi tranzactionate pe sistemul de negociere extrabursiera (XMBS).

Transcolecta (TROL) ramane suspendata pana la ridicarea suspendarii de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (suspendata pentru clarificari in legatura cu capitalul social).

Pe masura ce registrele independente vor confirma consolidarea registrelor societatilor aflate in proces de translatare pe noua platforma tehnica, Bursa de Valori Bucuresti va comunica momentul reluarii tranzactionarii valorilor mobiliare emise de acestea.

Incepand din data de 19 decembrie, programul de tranzactionare in segmentul de piata de negociere extrabursiera (XMBS) este de luni pana vineri, intre orele 11.15 - 13.15, distinct fata de programul de tranzactionare din piata de licitatie.

Aceasta masura de translatare pe platforma de tranzactionare a BVB a societatilor listate pe Rasdaq face parte din cadrul proiectului de unificare a intregii activitati de tranzactionare.

Actionarii BVB si ai Bursei Electronice Rasdaq (BER) au hotarat pe 30 noiembrie aprobarea fuziunii prin absorbtie a BVB, in calitate de societate absorbanta, cu BER, in calitate de societate absorbita. Fuziunea prin absorbtie a celor doua entitati a fost inregistrata la Oficiul Registrului Comertului competent si s-au finalizat demersurile aferente pe langa Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, prin eliberarea atestatului care valideaza efectele corespunzatoare fuziunii, CNVM aproband pe 13 decembrie fuziunea BVB cu BER.


Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri