Cotatiile monedei nationale au avut joi oscilatii nesemnificative, iar la finalul zilei se situau in jurul nivelului de 4,2670 lei/euro, apropiat de cel de miercuri, dupa o sedinta in care au fost efectuate putine tranzactii, potrivit Mediafax.
In jurul orei 16:30, operatiunile se perfectau la 4,2660 - 4,2670 lei/euro, nivel similar cu cel de la finalul sesiunii precedente.

Tranzactiile au debutat tot la acest nivel, iar dupa o scurta apreciere pana la 4,2640 lei/euro cotatiile au inceput sa urce treptat, fara sa depaseasca 4,27 lei/euro.

In partea a doua a sedintei variatiile au fost si mai reduse, pe fondul lipsei de interes din partea jucatorilor straini, care potrivit dealerilor cel mai probabil au luat pozitii valutare lungi, adica au achizitionat valuta in speranta cresterii cursului.

Valutele tarilor din regiune s-au apreciat semnificativ la deschiderea sedintei, insa dupa prima jumatate a zilei afisau evolutii mixte. Astfel, forintul se aprecia in raport cu euro, iar zlotul se deprecia la ora transmiterii stirii.

Leul s-a apreciat si joi fata de dolar, pentru a opta sesiune consecutiva, iar referinta BNR a coborat la 3,1079 lei/dolar, minimul din 9 noiembrie. La data mentionata, rata de schimb se situa la 3,0778 lei/dolar.

Randamentele afisate pentru sumele plasate pe termen de o zi au crescut usor, de la 2,73 - 3,23% la 3,13 - 3,63%, iar dobanzile pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana au urcat de la 3 - 3,5% la 3,27 - 3,77%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri