BCR a acordat in primele doua etape de Prima Casa credite in valoare de peste 525 milioane euro, adica mai mult de o treime din totalul imprumuturilor acordate de toate bancile inscrise in program.

Banca a inceput sa primeasca deja dosarele clientilor pentru Prima Casa 3, si percepe la acestea credite o dobanda de 4,76% pe an pentru persoanele care isi incaseaza salariul la BCR sau au avut un comportament bun de plata la imprumuturile contractate in trecut. Dobanda este formata din Euribor la trei luni plus 3,75 puncte procentuale.

Pentru clientii care nu au o relatie cu BCR, dobanda este formata din Euribor la trei luni plus 3,95 puncte procentuale, respectiv 4,96% pe an.

Citeste si:

BCR nu percepe comisioane lunare sau de analiza.

De exemplu, clientii care isi incaseaza salariul la BCR sau care au avut un comportament bun la plata la creditul in derulare la banca vor plati pentru un imprumut de 30.000 euro, acordat pe 30 ani, o rata lunara de 157 euro (dobanda variabila de 4,76%, cost de evaluare apartament de 300 de lei, inclusiv TVA, comision de gestiune datorat catre FNGCIMM de 0,49% calculat anual la soldul creditului).

Astfel, costul total al creditului va fi de 29.258 euro, la un nivel al DAE de 5,38% si un curs valutar de 4,25 lei/euro.