Profesorul Ioan Trenca a fost aprobat de Banca Nationala a Romaniei pentru a ocupa functia de membru al Consiliului de Supraveghere al Bancii Nationale a Romaniei, potrivit unui comunicat al bancii remis Bursei de Valori Bucuresti.

Actionarii Bancii Comerciale Carpatica (BCC) au ales in toamna anului trecut doi noi membri in Consilul de Supraveghere, pe Ioan Trenca - profesor la Universitatea Babes Bolyai si pe Mihai Baco - avocat si consilier PDL.

Banca Nationala a Romaniei a aprobat numirea lui Ioan Trenca in functia de membru al Consiliului de Supraveghere al bancii, potrivit unui comunicat al institutiei, in care, insa, nu se precizeaza nimic despre al doilea membru propus de actionari.

Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Carpatica trebuie sa fie format din cinci membri.

In toamna lui 2010, alte patru persoane au fost inscrise in lupta pentru cele doua locuri disponibile in Consiliul de Supraveghere al bancii, respectiv Dorel Viorel Cotet, director sucursala CEC Bank Cluj-Napoca, Dumitru Beze, presedintele Asociatiei Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC), si economistii Silviu Popa si Stefan Dan Costei, potrivit Mediafax.

Ilie Carabulea, actionarul principal al Bancii Comerciale Carpatica, a preluat functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al bancii, dupa ce BNR nu a acceptat ca o alta persoana sa ocupe aceasta pozitie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si