Ministerul Finantelor Publice (MFP) a programat pentru luna februarie sase licitatii prin care intentioneaza sa vanda obligatiuni si certificate de trezorerie de 5,4 miliarde lei, valoare cu 22% mai redusa decat emisiunile din ianuarie, care au cumulat 6,92 miliarde lei, scrie Mediafax.

Trezoreria va oganiza joi, 3 februarie, doua licitatii pentru vanzare de obligatiuni, potrivit prospectului publicat pe site-ul Ministerului Finantelor.

Prima operatiune vizeaza emisiunea de obligatiuni cu maturitate de 3 ani, in valoare de 800 milioane lei, iar a doua este pentru titluri cu maturitate la 5 ani, de 500 milioane lei. Titlurile din prima emisiune au o rata a cuponului de 6,25%, iar obligatiunile care vor fi vandute in a doua licitatie au o rata a cuponului de 6%.

O alta licitatie pentru vanzarea de obligatiuni, de data aceasta cu scadenta la 10 ani, va fi organizata la 17 februarie. Valoarea programata a acestei operatiuni este de 500 milioane lei.

In plus, MFP a programat pentru 7 si 21 februarie doua licitatii pentru vanzare de titluri de stat cu scadenta la un an, de cate 1,5 miliarde lei.

A treia licitatie pentru titluri de trezorerie, insa cu scadenta la 6 luni, va avea loc la 14 februarie, cand MFP vrea sa vanda titluri de 600 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Noi titluri de stat pentru populatie. Bursa revine in atentia MFP