Actionarii majoritari ai Asirom au propus joi delistarea titlurilor companiei de asigurari de pe piata Rasdaq si au mandatat membrii consiliului de administratie sa se ocupe de detaliile viitoarei majorari de capital, a informat ieri Mediafax citand reprezentanti ai actionarilor.

Potrivit Mediafax, decizia de scoatere a titlurilor din piata de capital a fost contestata de reprezentantii actionarilor minoritari, fondurile americane de investitii Broadhurst Investments Limited, care detine 15,24% si QVT Fund cu o participatie de 10,77%. Reglementarile in vigoare nu impiedica actionarii majoritari ai unei companii sa-si scoata actiunile din piata de capital, cu respectarea intereselor minoritarilor, ne-a declarat Paul Miclaus, vicepresedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), arbitrul pietei de capital.

"Noi nu putem forta o companie, care prin vointa actionarilor majoritari nu mai doreste sa fie listata pe piata de capital, sa ramana acolo. Este in spiritul directivelor europene sa respectam vointa actionariatului.

Comisia este insa obligata prin insusi rolul sau, sa gaseasca metodele prin care actionarii minoritari, cei care nu sunt de acord cu aceasta decizie, sa poata iesi din companie inainte ca aceasta sa-si schimbe statutul, la o valoare corecta", ne-a declarat Miclaus.

Deocamdata, CNMV nu are reglementari precise legate de chestiunile tehnice ale delistarii unei companii de pe piata de capital. Mai mult, fuziunea recenta intre cele doua piete, Bursa de Valori si Rasdaq, face necesara aparitia unor instructiuni noi in privinta delistarilor, spun surse din piata.

Capitalul Asirom se va mari in termen de un an cu maximum 43 milioane euro, urmand ca membrii consiliului de administratie sa stabileasca perioada de subscriere si suma. Asirom are in acest moment un capital social echivalent cu peste 17,3 milioane euro (63,79 milioane lei), iar o eventuala majorare la limita maxima ar trece capitalul social al companiei peste suma de 60 milioane euro. Actionarii Asirom sunt Interagro - 40,55%, Rafinaria Astra Romana - 17,79%, companii controlate de Ioan Niculae, Broadhurst Investments Limited - 15,24%, QVT Fund - 10,77%, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului - 6,38% si alti actionari - 9,28%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Alpha Bank lansează plățile prin ceasurile inteligente Garmin și Fitbit
Setari Cookie-uri