Piata asigurarilor va scadea, intr-un scenariu optimist, cu cel putin 5% in acest an, pe fondul reducerii numarului de polite RCA si tarifelor cu 20%, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare (UNSAR), Cristian Constantinescu, potrivit Mediafax.
"La finele anului 2010, ma asteptam pentru acest an la o stagnare a primelor subscrise, dar ultimele evolutii ale pietei ma determina sa fiu mai putin optimist. Intr-o varianta pesimista, asteptarile mele pentru acest an indica o scadere de 10% a pietei asigurarilor. Intr-o varianta optimista piata va scadea cu doar 5%", a spus Constantinescu, prezent la un eveniment de specialitate.

La randul sau, presedintele directoratului Astra, Radu Mustatea, a afirmat ca in 2011 se va vedea "cu adevarat" efectele crizei economice asupra pietei asigurarilor.

"Va fi o scadere de doua cifre in euro a subscrierilor, evolutie pusa pe seama diminuarii veniturilor din asigurarile auto RCA si Casco, unde scaderea va fi si mai drastica", a spus seful Astra.

Politele auto reprezinta mai mult de jumatate din piata.

Prezent la eveniment, seful Allianz-Tiriac, Rangam Bir, s-a aratat pesimist in privinta evolutiei subscrierilor in 2011, care, in cel mai bun caz, vor stagna sau vor inregistra o usoara scadere.

"Fara sustinerea vanzarilor prin leasing sau credit, segmentul politelor auto va trage piata in jos si in acest an", a spus Bir.

Directorul general al Euroins, Alin Bucsa, a afirmat ca piata asigurarilor va scadea cu cel putin 10% in acest an, varianta pesimista indicand o reducere a veniturilor chiar cu 15%.

"Exista un decalaj intre cresterea PIB-ului si evolutia pietei asigurarilor. Eventuala crestere a economiei nationale se va vedea in evolutia primelor subscrise intr-un interval de 6-12 luni", a spus Bucsa.

Si presedintele directoratului Uniqa Asigurari, Oliviu Stoica, se asteapta la o reducere de 10-15% a primelor subscrise in acest an.

Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), piata asigurarilor generale si de viata a scazut cu 5,1% in primele noua luni ale anului 2010, la 6,32 miliarde de lei, pe fondul reducerii subscrierilor din asigurari generale cu 6,8%, la 5,1 miliarde de lei, in timp ce politele de viata au crescut cu 2,9%, la 1,22 miliarde de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri