ING: Piata asigurarilor de viata va creste si in 2011

Piata asigurarilor de viata va continua sa creasca si in 2011, dar avansul va fi marginal, evolutia fiind sustinuta de vanzarile in urcare la politele cu componenta investitionala si la planurile financiare pentru copii, a declarat directorul de risc al ING Asigurari de Viata, Adrian Lupescu.

"In portofoliul ING, dar si la nivelul pietei, cele doua produse au consemnat cresteri si au sustinut avansul subscrierilor in 2010. Ma astept si pentru acest an sa continue aceasta tendinta. Pe total, piata de profil va avea o crestere marginala, cel mult mica", a spus Lupescu, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca exista un decalaj de 6-12 luni intre evolutia PIB-ului si cea a pietei asigurarilor, iar revenirea economiei nationale se va vedea in subscrierile companiilor in partea a doua a anului.

"La nivelul ING Asigurari de Viata, bugetul companiei prevede un avans de cel mult 10% al subscrierilor, fapt ce ne va aduce consolidarea si cresterea cotei de piata", a spus Lupescu.

Directorul diviziei de asigurari de viata al Generali Romania, Ovidiu Racoveanu, a afirmat ca societatea mizeaza in acest an pe politele traditionale si se asteapta ca industria de profil sa urce cu 3%. "La nivelul companiei, ne-am propus un avans peste media pietei", a spus Racoveanu.

Directorul general adjunct al Eureko Romania, Carmen Radu, anticipeaza venituri in crestere cu 3-5% la nivelul industriei si de 2-3% pentru companie.

Si pentru reprezentantul Axa Asigurari (fost Omniasig Life), Violeta Ciurel, piata asigurarilor de viata va consemna un salt al veniturilor de cel mult 5% in 2011, un ritm similar fiind avansat de Florentina Vizinteanu, directorul general al BCR Asigurari de Viata, unul dintre primii trei jucatori de profil.

Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), in primele noua luni ale anului 2010, piata asigurarilor de viata a crescut cu 2,9%, la 1,22 miliarde de lei.

Cele mai importante cresteri au fost inregistrate de politele de sanatate - 123,75%, asigurarile unit-linked - 18,94% si asigurarile de accidente - 18,76%.

La nivelul intregii piete, subscrierile au scazut cu 5,1%, la 6,32 miliarde de lei, pe fondul reducerii subscrierilor din asigurari generale cu 6,8%, la 5,1 miliarde de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri