O reducere a TVA in prezent nu este benefica, intrucat nu va conduce la o scadere a preturilor si va avea un efect negativ asupra predictibilitatii cadrului fiscal, a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP) Dan Lazar.

"Am fost nevoiti sa luam o masura rapida si sigura, iar aceasta a fost marirea TVA si acum se vorbeste despre o reducere a TVA. Noi suntem pe principiul mentinerii stabilitatii la principalele impozite, iar o reducere acum a TVA nu este benefica si nu va conduce si la o scadere a preturilor", a spus Dan Lazar (foto) la un seminar pe fiscalitate organizat de Ziarul Financiar, potrivit Mediafax.

El a explicat ca o astfel de masura va "distruge" aspectul predictibilitatii cadrului fiscal, amintind ca in ultimii doi ani s-au inceput procese de simplificare a acestuia, incepand chiar cu TVA.

Lazar a precizat ca in prezent ministerul Finantelor nu are in vedere modificarea cotei unice sau a TVA.

Romania a majorat, din iulie 2010, TVA cu cinci puncte procentuale, de la 19% la 24%, pentru a respecta obiectivele asumate in cadrul acordului de finantare de 20 de miliarde de euro incheiat cu Fondul Monetar International (FMI).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si