Numarul clientilor care economisesc pentru domeniul locativ la BCR Banca pentru Locuinte a crescut cu 40% anul trecut si a ajuns la 190.000.

Clientii BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) au depus in anul 2010 peste 260 milioane lei, mai mult decat in toti ceilalti ani de la infiintarea bancii. La finalul anului, economiile clientilor BCR BpL au depasit 480 milioane lei.

BCR Banca pentru Locuinte detine in prezent un portofoliu de peste 190.000 de clienti, cu valoare contractuala de peste 5,6 miliarde lei. Spre comparatie, banca avea 134.000 de clienti la finalul anului 2009.

Banca acorda finantare pentru investitii in domeniul locativ, precum modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

BCR BpL a fost lansata in iulie 2008. Principalii actionari sunt Banca Comerciala Romana (BCR), Romania - actionar majoritar cu 80% din actiuni - si S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, banca specializata in economisire-creditare a grupului austriac Erste - 20% din actiuni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Economia romaneasca a franat puternic. BCR isi revizuieste prognozele