Porsche Leasing, companie membra a Porsche Finance Group, a lansat un nou produs de leasing financiar, in cadrul caruia ratele lunare reflecta deprecierea masinii pe perioada utilizarii, potrivit companiei.
„Conceptul de leasing financiar cu valoare reziduala reala are ca scop facilitarea accesului la finantarile auto in sistem leasing” a declarat Kurt Leitner (foto), CEO al Porsche Finance Group Romania.

Perfect Leasing are la baza principiul deprecierii, iar ratele de leasing sunt calculate plecand de la valoarea reziduala reala a masinii determinata de durata contractului, de numarul de kilometri stabiliti prin contract, marca si model, motorizare, mod de exploatare, intretinere si uzura morala. La finalizarea contractului, clientul are optiuni multiple: poate schimba autovehiculul cu unul nou, vanzandu-l catre dealer pe baza ofertei pe care o primeste de la acesta sau independent, unei terte parti, poate prelungi contractul cu o noua valoare reziduala sau poate deveni proprietar, achitand valoarea reziduala a masinii.

Potrivit companiei, ratele la leasing in cadrul acestui produs sunt mai reduse cu aproximativ 30%, iar pentru 2011, seful Porsche estimeaza ca un contract din trei va fi incheiat pentru produsul Perfect Leasing. De exemplu, la un contract de clasic de leasing pe maxim 5 ani, pentru o masina Skoda Fabia Classic, 1,2 HTP, valoarea ratei lunare ajunge la 130 euro, in itmp ce in cazul Perfect Leasing, aceasta nu depaseste 94 de euro. Similar, pentru un Audi A4, 2.0TDI, rata lunar la leasingul clasic ajunge la 404 euro, iar pentru noul produs Porsche Leasing rata se situeaza la 287 euro..

„Perfect Leasing se adreseaza clientilor care opteaza pentru facilitatea de folosinta a masinii, comparativ cu un produs clasic de leasing financiar - produs de achizitie, cu a valoare reziduala de maxim 20%. La Perfect Leasing valoarea reziduala este variabila si se stabileste la finalizarea contractului de catre dealerul auto, care va stabili o valoarea reala a masinii”, a adaugat Kurt Leitner.

El a mai adaugat ca dupa o perioada de 5 ani, durata maxima a contractului, clientii care vor sa pastreze masina si sa continue plata ratelor pot opta numai pentru un contract clasic de leasing financiar. Pentru stabilirea ratei lunare, clientul ofera o estimare a numarului de kilometri pe care ii va parcurge in perioada celor cinci ani.

La prelungirea contractului diferenta de bani dintre valoarea reziduala stabilita prin contract, dupa finalizarea ratelor, si valoarea de piata este suportata de catre client in cazul in care aceasta este pozitiva si restituita acestuia daca diferenta este negativa.

Achizitionarea unui autovehicul nou prin intermediul Perfect Leasing presupune un avans intre 15% si 40%, durata contractului intre 12 si 60 de luni, rate lunare calculate pornind de la valoarea reziduala reala a autoturismului.

Produsul se adreseaza atat persoanelor fizice cat si celor juridice, permitand finantarea pentru toate marcile importate de Porsche Romania, exclusiv pentru masinile noi.

Porsche Leasing Romania este parte a Porsche Finance Group, care ofera servicii financiare integrate exclusiv pentru cumparatorii de masini apartinand marcilor importate de Porsche Romania, prin reteaua nationala de dealeri autorizati.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri