Bancpost, unul dintre jucatorii din sistemul bancar din top 10, mizeaza in acest an pe reluarea activitatii de creditare in mod sustenabil, in special pe intarirea segmentului de business dedicat corporatiilor. Peter Weiss, noul CEO al Bancpost, sustine ca a decis sa se intoarca in Romania datorita oportunitatilor pe care le vede pe plan local, el fiind recunoscut pentru experienta sa pe corporate.
Dezvoltarea activitati diviziei de companii a Bancpost este un imperativ pentru acest an, afirma Peter Weiss (foto), noul CEO al Bancpost.

“Istoricul meu in sistemul bancar este mai mult pe partea de corporate si, inevitabil, s-a pus intrebarea daca strategia este ca Bancpost sa devina o banca axata pe acest segment. Nu este cazul. Bancpost va continua sa creasca pe segmentul de retail, dar va dezvolta si divizia dedicata companiilor”, a explicat Weiss la prima sa intalnire cu presa dupa numirea la Bancpost.

Peter Weiss, 52 de ani, fost presedintele al RBS Romania (initial ABN Amro) in perioada 2005 – 2009, a preluat functia de director general al Bancpost de la 1 ianuarie 2011. In continuare, Mihai Bogza va pastra functia de presedinte al Consiliului de Administratie, dupa ce timp de doi ani a asigurat si conducerea executiva a bancii.

Bancpost vizeaza sa ofere solutii pentru gestionarea capialului circulant si a lantului de aprovizionare, dar si produse de factoring sau de gestiune a operatiunilor cu numerar.

“Am inceput sa ne imbunatatim disponibilitatea serviciilor adresate companiilor astfel incat sa fie disponibile si in reteaua de retail”, explica Weiss.

El mizeaza si pe redresarea economiei romanesti in 2011. “Economia o sa mearga mai bine anul acesta decat in 2010. E suficient. Nu dezbat prognoza de crestere economica a FMI, de 1,5%, dar cred ca o sa asistam la redresarea economiei, iar investitorii straini o sa vina in Romania”, sustine seful Bancpost.

Banca are in vizor companiile din industria producatoare de alimente si bauturi, energie, productie, vanzare cu amanuntul si distributie, sanatate, dar si pe cele ce desfasoara activitati de import si export.

Grupul elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost si al altor companii din Romania, a inregistrat pe piata locala un profit net de 13,9 milioane de euro in primele noua luni din 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri