Gutmann: Antreprenorilor trebuie sa li se explice serviciile de private banking

Antreprenorii romani sunt sceptici si au nevoie de explicatii despre serviciile de private banking, spune Gordian Gudenus, partener al bancii austriece Gutmann, mentionand totodata ca banca este foarte selectiva in alegerea clientilor si verifica legalitatea averii acestora, scrie Mediafax.

"In Romania antreprenorii s-au dezvoltat dupa 1989, astfel incat sunt inca la prima generatie si, in primul rand, sunt sceptici. Daca, de exemplu, vorbesc cu un antreprenor aflat la a patra generatie, din Anglia sau Germania, acesta stie exact ce este private banking-ul, stie care este diferenta dintre o banca de private banking si una comerciala. In Romania trebuie sa le explicam ce inseamna private banking, mai ales pentru ca acest termen a fost folosit abuziv. Toata lumea numeste orice private banking. Cand vorbesc cu oameni care nu sunt obisnuiti cu serviciile de private banking, ma intreaba «ce vrei sa imi vinzi?», iar eu le spun ca nu am adus cu mine niciun produs", a spus Gudenus, care este responsabil pentru operatiunile din Ungaria si Romania ale bancii austriece.

De asemenea, el a aratat ca banca a refuzat unele persoane din Romania drept clienti, aceasta strategie fiind implementata si in alte tari.

"Suntem aproape de a avea 50 de clienti in Romania acum. (...) Nu incepem o relatie decat daca suntem siguri ca originea fondurilor este legala, pentru ca este o chestiune de reputatie. Nu facem afaceri cu politicieni. Am evitat mereu politicienii pentru ca acestia pot fi atacati din motive politice, chiar daca sunt nevinovati. De asemenea, nu vom avea parteneriate cu oameni implicati in scandaluri", a continuat Gudenus.

Banca austriaca Gutmann, specializata in private banking, a deschis in primavara anului trecut un birou la Bucuresti si a anuntat ca tinteste un portofoliu de 50 de clienti in primul an.

Citeste si Planurile Bank Gutmann in Romania: Clientii de astazi si mostenitorii lor

Gudenus a mentionat ca Bank Gutmann a fost ajutata de criza economica, clientii afland ca nu este asa de usor de administrat o avere, iar valoarea activelor sub administrare a urcat de la circa 9 miliarde de euro la aproape 13 miliarde de euro in prezent.

El a aratat ca banca, infiintata in 1922, are in prezent circa 2.000 de clienti care detin suficiente fonduri pentru a beneficia de solutii personalizate de investitii.

Bank Gutmann a primit din partea Euromoney, pentru al doilea an consecutiv, premiul "Cele mai bune serviici de private banking" din Romania. Totodata, banca austriaca a primit, pentru al treilea an, premiul de "Cea mai buna banca straina" din Ungaria.

Premiile Euromoney se acorda pe baza unui sondaj realizat, in perioada 6 august - 31 octombrie 2010, in randul bancilor si administratorilor de averi din peste 50 de tari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri