Cum vrea MKB Romexterra Leasing sa isi acopere pierderile

Actionarii MKB Romexterra Leasing vor supune aprobarii reducerea capitalului social cu 11,6 milioane de lei, la 33,13 milioane de lei, pentru acoperirea pierderii reportate, si dizolvarea si lichidarea societatii MKB Romexterra Fleet Management, informeaza Mediafax.

Consiliul de administratie al MKB Romexterra Leasing a convocat adunarea generala ordinara si extraordinara ale actionarilor pentru data de 17 martie.

Pe ordinea de zi a adunarii extraordinare se regaseste reducerea capitalului social prin diminuarea valorii nominale a unei actiuni cu 26%, de la 50 lei la 37 lei, operatiune care se va realiza dupa trecerea unei perioade de doua luni de la aprobare.

Totodata, actionarii vor supune aprobarii prelungirea pentru un an a mandatului administratorului Toroipan Gheorghe- Cristian.

MKB Romexterra este detinuta in proportie de peste 80% de banca ungara MKB Bank Zrt, controlata de grupul german Bayerische Landesbank (BayernLB).

Grupul MKB mai controleaza pe piata locala Romexterra Bank si firma Corporate Recovery Management, cu operatiuni in domeniul activitatii agentiilor de colectare si a birourilor de raportare a creditelor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri