Pierderile inregistrate de Banca Comerciala Carpatica au crescut de peste sapte ori in 2010 comparativ cu nivelul de la finalul anului 2009, ajungand pana la aproximativ 155,1 milioane de lei, potrivit datelor transmise Bursei de Valori Bucuresti.
Banca Comerciala Carpatica a incheiat anul 2010 cu pierderi in valoare de 155,1 milioane de lei, de 7,3 ori mai mari decat cele raportate la finalul anului 2009. Banca avea pierderi de doar 21,14 milioane de lei la sfarsitul lui 2009.

"Costul ridicat al riscului de credit si-a pus insa amprenta asupra rezultatelor financiare totale", explica reprezentantii bancii intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Costul net al riscului de credit a crescut in cazul Carpatica cu 453% in 2010, de la 37,86 milioane de lei la finalul anului 2009 la 209,53 milioane de lei la sfarsitul anului trecut.

„Am realizat un complex proces de reorganizare si restructurare care a vizat, in principal, structura organizatorica a bancii cu accent pe intarirea activitatilor de vanzare. S-a urmarit, de asemenea, redefinirea caracteristicilor produselor si serviciilor, lansarea de noi produse, astfel incat acestea sa fie cat mai atractive pentru clienti. Pe de alta parte, situatia economica precara are o influenta directa si ridicata asupra nivelului costului net al riscului de credit, care ne-a afectat rezultatul exercitiului financiar curent”, afirma Nicolae Surdu, directorul general al Bancii Comerciale Carpatica.

Profitul operational al bancii a avansat cu 233% in 2010, pana la 57 milioane de lei, principalele influente fiind date de veniturile nete din dobanzi, din comisioane si din operatiuni financiare.

Activele bancii s-au redus cu 19% anul trecut, coborand pana la valoarea de 2,9 miliarde de lei. Capitalul social al bancii a inregistrat o crestere de 38%, pana la 314,6 milioane de lei, ca urmare a derularii a doua operatiuni de majorare de capital prin aport in numerar din partea actionarilor, desfasurate pe parcursul anului 2010.

"Obiectivele bancii pentru anul 2011 raman cresterea profitabilitatii retelei BCC, consolidarea imaginiii bancii atat intern, cat si extern, si cresterea calitatii serviciilor", sustin reprezentantii institutiei.

Solvabilitatea Bancii Comerciale Carpatica se plasa la nivelul de 11,04% la finalul anului trecut, peste limina minima impusa de Banca Nationala a Romaniei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri