In baza celor doua acorduri, Banca Comerciala Romana si Raiffeisen Bank vor oferi finantare in conditii preferentiale unei game largi de intreprinderi mici si mijlocii din Romania care intentioneaza sa investească sau sa isi extinda activitatea.

Astfel, timp de doi ani, sectorul IMM va putea beneficia de finantare JEREMIE, cu scandete de pana la sase ani. Boncile vor oferi intreprinderilor informatii privind modul de accesare a creditelor garantate prin initiativa JEREMIE.

„Ne bucuram ca am semnat aceste doua noi acorduri inovatoare in cadrul JEREMIE si ca putem sustine sute de IMM-uri romanesti in accesarea de noi credite in conditii mai bune si cu garantii reduse, in aceasta perioada dificila”, afirma Richard Pelly, directorul executiv al FEI.

Citeste si:

Instrumentul denumit Garantarea primei pierderi din portofoliu („FLPG”), semnat intre FEI si cele doua banci in cadrul initiativei JEREMIE, asigura un nivel de risc echilibrat pentru cei doi intermediari financiari, permitandu-le astfel sa ofere finantare suplimentara sectorului IMM.

Cele doua acorduri sunt rezultatul unei „invitatii de exprimare a interesului” lansate in 2010, care a generat un interes puternic in randul intermediarilor financiari locali prezenti in Romania.

JEREMIE (Resurse europene comune pentru microintreprinderi si intreprinderi mici si mijlocii) este o initiativa comuna lansata de Comisia Europeana si de Grupul Bancii Europene de Investitii in vederea facilitarii accesului la finantare pentru sectorul IMM in UE pe baza Fondurilor Structurale alocate pentru perioada 2007 - 2013.