"In conformitate cu prevederile legale in vigoare, BCR a decis denuntarea “Actului Aditional” de aliniere la prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 50/2010 a contractelor de credit pentru consumatori cu dobanda de referinta interna BCR (administrata/revizuibila semestrial/variabila) semnate inainte de 21.06.2010", se precizeaza intr-un comunicat al bancii

Reprezentantii BCR sustin ca decizia luata a vizat evitarea interpretarilor contradictorii cu privire la structura de costuri aferenta contractelor de credit convenite de comun acord de catre banca si clienti la momentul semnarii.

"In beneficiul transparentei si al clientilor sai, BCR va aplica, insa, principiile OUG 50/2010 si la contractele de credit pentru consumatori semnate inainte de 21.06.2010, cu dobanda de referinta interna BCR (administrata, revizuibila semestrial, variabila). Astfel, rata dobanzii va fi raportata la fluctuatiile indicilor de referinta independenti ROBOR la 6 luni/EURIBOR la 6 luni/LIBOR la 6 luni", se mai arata in comunicatul BCR.

Banca va percepe un comision lunar de administrare credit care cuprinde si comisionul de urmarire risc.

Citeste si:

Comisionul de rambursare anticipata este de 0% pentru creditele cu dobanda variabila si de pana la maxim 1% pentru creditele cu dobanda fixa, in conformitate cu cerintele OUG 50.

"In acelasi timp, clientii care opteaza pentru a mentine strict conditiile contractului initial, pot solicita aceasta in mod explicit la unitatile teritoriale unde au contractat creditul BCR", potrivit comunicatului.

Potrivit legii 288/2010, actele aditionale semnate de clienti in conformitate cu prevederile OUG 50 isi produc efectele, in timp ce creditorii si populatia au dreptul de a solicita anularea actelor aditionale care nu au intrat in vigoare prin semnare de catre debitori.