Premierul pretinde ca declaratiile sale referitoare la lipsa de atractivitate a CEC-ului nu vor influenta ofertele.
Guvernul va decide asupra oportunitatii privatizarii Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) dupa ce va analiza ofertele depuse pentru cumpararea bancii, a anuntat, luni seara, premierul Calin Popescu Tariceanu. Voi discuta in aceasta luna cu presedintele comisiei de privatizare, ministrul Sebastian Vladescu, si vom analiza. In cazul in care analiza ne va indica anumite lucruri clare, de bun-simt, atunci vom lua decizia pe cale de consecinta. Astazi nu este luata nici o decizie in aceasta privinta, iar procesul de privatizare este in curs, a spus Tariceanu.

El s-a referit si la declaratiile sale recente privind valoarea redusa a CEC in comparatie cu cea a Bancii Comerciale Romane, precizind ca a facut acele afirmatii nu cu intentia de a diminua pretul bancii, ci pentru a elimina perceptia generala a opiniei publice legata de o asemanare a celor doua institutii din punct de vedere valoric.

Cei care cumpara nu se iau dupa ce zice primul-ministru. Ei platesc exact cit face, pe baza unor indici rigurosi. Banuiesc ca si ofertele vor fi pe cale de consecinta, a adaugat premierul. Ministrul Finantelor a lansat ideea intreruperii privatizarii CEC la sfirsitul saptaminii trecute, argumentind ca nu este incintat de ofertele preliminare si inca analizeaza care este cea mai buna varianta vizavi de CEC.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri