Actionarii Ardaf Bucuresti (ARDF) vor discuta, la 21 martie, despre diminuarea capitalului social cu 358,15 milioane de lei, la 44,77 milioane de lei, si participarea la fuziunea prin absorbtie cu Generali Romania, potrivit datelor publicate de asigurator, scrie Mediafax.

Operatiunea se va realiza prin anularea a peste 3,5 miliarde de titluri Ardaf, ca urmare a diminuarii activului net al societatii cu o valoare mai mica decat jumatate din capitalul social, se arata intr-un convocator publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.

Generali Romania a anuntat saptamana trecuta ca va fuziona cu Ardaf, iar noua entitate, care se va numi Generali Romania, va pastra in portofoliu ambele marci, ca urmare a deciziei grupului italian Generali, care controleaza cei doi asiguratori.

"Sub umbrela noii entitati, Generali Romania, vom putea valorifica mai bine atuurile celor doua marci si ne vom putea servi clientii si mai bine, prin intermediul unui larg portofoliu de produse, al prezentei nationale extinse", a declarat Marie Kovárová, coordonator al operatiunilor Generali Group in Romania.

Procedura juridica de fuziune presupune absorbtia Generali de catre Ardaf. De asemenea, pastrarea ambelor branduri implica si mentinerea celor doua retele de vanzare.

Dupa fuziune, Generali Romania va prelua toate obligatiie fata de clientii celor doua companii.

Generali se plaseaza intre primii zece asiguratori locali dupa nivelul primelor subscrise.

Grupul italian a preluat in 2008, in baza unui acord incheiat cu fondul ceh de investitii PPF Investments, controlul companiilor de asigurari Ardaf si Roumanie Assurance International (RAI).

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a anuntat, la 10 februarie, ca a aprobat transferul portofoliului de asigurari generale al RAI catre Ardaf, care a inclus 649 de contracte de asigurare emise de RAI pana la 31 iulie 2010.

Ardaf si-a inceput activitatea in anul 1992 si este controlata indirect de Generali PPF Holding, care a intrat in actionariatul asiguratorului roman in iunie 2008, cand a preluat de la PPF Alpha Limited 72,75% din actiuni, pe care compania le controla prin intermediul Iberian Structured Investments (Olanda).

Cele mai recente date de la Depozitarul Central arata ca Iberian Structured a ajuns la o cota de 61,71%, iar Generali PPF Holding (Olanda) detine un pachet de actiuni reprezentand 38,29%.

Generali PPF Holding a fost infiintat in iulie 2007, prin unificarea operatiunilor in Europa Centrala si de Est ale Generali (Italia) si PPF Investment (Cehia).

Generali detine 51% din Generali PPF Holding.

In primele noua luni ale anului 2010, veniturile din prime ale Ardaf au scazut cu 22,9%, la 188,71 milioane de lei, in timp ce rezultatul activitatii a fost pozitiv, castigul net ajungand la 10,79 milioane de lei, de la pierderi de 69,86 milioane de lei in septembrie 2009.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si