Erste Bank (EBS) ar putea raporta, pentru anul trecut, un profit net de 37,8 milioane euro in Romania, fata de 73,5 milioane euro in 2009, potrivit unui sondaj efectuat de Reuters in randul analistilor financiari.

La nivelul trimestrului al patrulea, profitul net obtinut de Erste in Romania ar fi, conform mediei estimarilor analistilor, de 10,9 milioane euro, in urcare de la 4,3 milioane euro in aceeasi perioada din 2009, informeaza Mediafax.

In acest an, castigul ar putea creste la 96 milioane euro, potrivit sursei citate. Erste va raporta vineri rezultatele financiare pe 2010.

Analistii estimeaza ca profitul net al grupului austriac Erste a urcat anul trecut la un miliard de euro, fata de 903 milioane euro in 2009. Datele se refera la profitul net dupa plata intereselor minoritare.

Venitul total ar fi crescut cu 3,6%, de la 7,5 miliarde euro la 7,8 miliarde euro, in principal datorita incasarilor mai mari din dobanzi si comisioane.

Erste a constituit anul trecut provizioane de risc in valoare totala de aproape 2,1 miliarde euro, fata de 2,05 miliarde euro in 2009, estimeaza analistii.

La nivelul celui de-al patrulea trimestru, profitul net al bancii austriece a urcat cu 45%, de la 183 milioane euro la 265 milioane euro, datorita reducerii provizioanelor, care au coborat de la 607 milioane euro la 510 milioane euro, potrivit rezultatelor sondajului.

Venitul total ar fi urcat usor in trimestrul patru, de la 1,92 miliarde euro la 1,95 miliarde euro, sustinut in principal de incasarile din comisioane si castigurile din trading.

Grupul austriac controleaza indirect grupul BCR, care include banca BCR, BCR Banca penrtu Locuinte, BCR Administrare Fond de Pensii, BCR Leasing, BCR Asset Management, BCR Securities, Anglo Romanian Bank Limited si BCR Chisinau.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si