Banca Transilvania, un jucator din top 5 din sistemul bancar, are in plan pentru 2011 sa acorde credite fara garantii in valoare totala de peste 300 de milioane de lei pentru peste 6.000 de intreprinderi mici si mijlocii.

Noul credit lansat de Banca Transilvania pentru intreprinderile mici si mijlocii se acorda fara garantii materiale si este destinat acoperii nevoilor de capital generate de desfasurarea activitatii sau pentru cresterea afacerii.

Valoarea maxima a creditului este de 60.000 de lei sau echivalentul in euro. Imprumutul de la Banca Transilvania poate sa ajunga pana la 100.000 de lei, in cazul in care clientul opteaza pentru o garantie de la FNGCIMM pentru 80% din valoarea creditului.

„Avem peste 120.000 de clienti activi din sectorul IMM, conform criteriilor noastre de clasificare. Daca folosim definitia BNR, atunci avem peste 180.000 de clienti. Este putin mai riscant produsul pe care il lansam pentru ca este negarantat, dar credem ca experienta pe care o avem ne va ajuta sa alegem clientii buni. Vrem sa vindem in urmatoarele 12 luni astfel de credite la peste 6.000 de clienti. Intentionam sa acordam credite in valoare de peste 300 de milioane de lei”, a declarat Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania.

Dobanda aferenta noului credit de la Banca Transilvania este de 12% pentru imprumuturile in lei negarantate sau de 9,5% pentru cele in euro. Dobanda pentru imprumuturile garantate de FNGCIMM este mai redusa cu un punct procentual, mai exact 11% pentru creditele in lei sau 8,5% pentru cele in euro.

Creditul negarantat de la BT este destinat clientilor IMM care au o cifra de afaceri de pana la 4 milioane de lei. Imprumutul poate fi contract pe un termen de pana la 60 de luni, iar perioada de gratie acceptata de banca este de pana la 12 luni.

O firma trebuie sa inregistreze o perioada minima de activitate de 2 ani pentru a se incadra in conditiile de eligibilitate impuse de Banca Transilvania, iar evolutia cifrei de afaceri trebuie sa fie pozitiva sau, daca inregistreaza scadere, aceasta sa fie de cel mult 25%.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Bani pentru IMM-uri: BT se alatura fondului de private equity MC Fund