BCR, cea mai mare banca din sistem, a aprobat credite in valoare de aproximativ 30 de milioane de euro in cadrul programului Prima Casa 3, utilizand aproape jumatate din plafonul de garantii aprobat de Fondul de Garantare.

Banca a acordat credite pentru 735 de familii care si-au achizitionat prima locuinta.

Preconizam ca pana la epuizarea plafonului alocat BCR pentru Prima Casa 3 sa acordam peste 1.500 de credite. Dupa numarul de credite acordate si prin valoarea acestora, BCR este liderul acestui program guvernamental. Programul Prima Casa a avut un rol benefic in economia Romaniei incurajand piata rezidentiala in perioada pe care o traversam”, a declarat Stefan Coroianu, director executiv al directiei Managementul Produselor de Retail din cadrul BCR.

Banca a primit, de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), un plafon de 64 milioane euro pentru acordarea de credite in cadrul Programului guvernamental Prima Casa 3.

In cadrul celei de-a treia etape a programului Prima Casa, valoarea medie a unui credit acordat de catre BCR a fost de peste 40.000 de euro.

BCR a acord credite in valoare de peste 525 de milioane de euro prin Prima Casa 1 si Prima Casa 2, suma reprezentant mai mult de o treime din totalul imprumuturilor acordate de banci in cadrul programului guvernamental.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si