Firmele vor avea posibilitatea sa reesaloneze datoriile catre stat pe cinci ani, perioada in care nu vor plati penalitati, ci doar dobanzi, potrivit lui Mihai Gogancea-Vatasoiu, vicepresedinte al ANAF.
El a declarat ca aceasta facilitate va fi introdusa intr-o ordonanta care trebuie semnata de ministrul Finantelor si urmeaza sa fie prezentata in perioada urmatoare Guvernului spre aprobare, informeaza Mediafax.

Vicepresedintele ANAF a explicat ca firmele vor putea sa beneficieze de aceasta facilitate in baza unor garantii, dar va exista, pentru datoriile mici, posibilitatea reesalonarii datoriilor si fara garantii.

El a precizat ca forma ordonantei a fost analizata atat de Consiliul Concurentei, cat si de catre Comisia Europeana, pentru a nu include prevederi care sa constituie o forma de ajutor de stat.

In prezent, in baza unei ordonante in vigoare, firmele pot amana, pe o perioada de sase luni, plata datoriilor numai pentru firmele acumulate dupa 30 septembrie 2008, pe fondul crizei financiare si daca anterior acestei date au achitat la timp obligatiile.

Gogancea-Vatasoiu a precizat ca aceasta facilitate a fost utilizata in 2009 de catre 300 de firme, iar numarul acestora a urcat la 7.200 anul trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri