"Am inceput discutiile cu urmarirea evolutiilor de la ultimul Consiliu European si decizia care a fost luata in privinta domeniului energetic, decizii care sunt ambitioase si care vor contribui la securizarea rezervei noastre energetice in viitor. Trebuie sa ne asiguram ca vom atinge obiectivele stabilite si as vrea sa i multumesc presedintelui Traian Băsescu, care s-a investit personal foarte mult in discutiile legate de acest subiect", a declarat van Rompuy, dupa intalnirea cu presedintele Traian Basescu, potrivit Mediafax.

El a amintit ca, la ultima intalnire a Consiliului European, tinuta pe 4 februarie, s-a hotarat sa se continue activitatea de consolidare a zonei euro in ansamblu.

"Sustin inca o data ca euro, ca moneda, are niste baze foarte solide in ceea ce priveste inflatia si balanta de plati, insa ar trebui sa coordonam politicile nationale in zona euro mai indeaproape. Romania, ca si celelalte state care nu apartin zonei euro, vor fi consultate si pot participa in aceasta coordonare. Voi propune, impreuna cu Comisia Europeana, niste sugestii concrete saptamana viitoare", a mai spus presedintele Consiliului.