Managementul BCR a facut sindicatului o propunere care oferea certitudinea cresterilor salariale ca venituri in locul nesigurantei unor prime corelate cu performanta bancii, afirma presedintele BCR, Dominic Bruynseels, care se intreaba daca liderii sindicali sunt cu adevarat "conectati la realitate", informeaza Mediafax.
"Noi am facut o oferta pe care am apreciat-o ca foarte generoasa si am fost uluit cand sindicatul a refuzat-o. Aceasta propunere oferea certitudinea cresterilor salariale ca venituri in locul nesigurantei unor prime corelate cu performanta bancii, mai ales in actualul context economic foarte dificil. Cateodata ma intreb daca conducerea sindicatului bancii este cu adevarat conectata la realitate in ceea ce priveste cresterile salariale, veniturile si circumstantele economice din Romania si din banca. Companiile romanesti, intreaga economie si BCR continua sa traverseze o perioada dificila, BCR fiind protejata de structura noastra de afaceri si organizatorica foarte solida si de abordarea prudentiala asa cum o arata rezultatele noastre. In acest moment, toti trebuie sa fim realisti", a spus Dominic Bruynseels (foto), citat intr-un comunicat al BCR.

Conducerea BCR precizeaza ca a purtat negocieri cu sindicatul pentru incheierea contractului colectiv de munca, inca din luna septembrie anul trecut si continua si acum, pana la expirarea termenului legal.

"Intrucat discutiile asupra contractului colectiv de munca sunt inca deschise, consideram ca protestul initiat de liderii sindicali, desi organizat in virtutea dreptului constitutional, este doar o tentativa de a adauga presiune pe angajator in procesul de negociere", se mai arata in comunicat.

Potrivit managementului bancii, sindicatul a refuzat o oferta "foarte generoasa" centrata pe o crestere salariala totala de 7% pe durata a doi ani in schimbul eliminarii a doua drepturi salariale care sunt legate de performanta generala a bancii si care pot sa fie platite pe baza indeplinirii obiectivelor stabilite la nivel de banca.

"In plus fata de aceasta crestere salariala, au fost platite bonusuri de performanta individuala, in anul 2010 pentru activitatea anului 2009, in valoare medie de aproximativ doua salarii nete lunare, urmand ca in 2011 sa fie platite bonusuri la un nivel similar pentru anul 2010", preciaza conducerea BCR.

Mai mult, managementul precizeaza ca a formulat o oferta de a acorda cresteri salariale mai mari in special angajatilor cu venituri mai mici.

"Pachetul total de remunerare mediu pentru un angajat al bancii se situeaza la limita superioara a intervalului de mijloc al salariilor din sectorul bancar - aceasta in conditiile in care sectorul bancar este foarte bine remunerat in comparatie cu salariul mediu pe economie. Propunerea actuala de negociere este fara crestere salariala si cu mentinerea suspendarii platii celor doua drepturi salariale corelate cu performanta bancii", se mai spune in comunicat.

Membrii din conducerea sindicatelor afiliate Federatiei Sindicatelor Independente din BCR, care reprezinta 75% din salariatii institutiei, au pichetat vineri sediul central al bancii, nemultumiti de intentia administratiei de a mentine suspendate unele drepturi din contractul colectiv de munca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri