BCR a vandut un portofoliu de credite negarantate de 98 milioane de euro, la un pret de 9% din valoare, ceea ce a influentat pozitiv rezultatul financiar din ultimul trimestru al anului trecut cu 5 milioane de euro, informeaza Mediafax.

"In Romania, am vandut credite negarantate acoperite in proportie de 95%, deci pe total impactul asupra contului de profit si pierdere a fost de 5 milioane de euro in trimestrul patru", a declarat Bernhard Spalt, membru al consiliului de management al Erste Bank si chief risk officer.

Intr-o prezentare a grupului austriac se arata ca vanzarile de credite neperformante s-au situat la 98 milioane de euro in Romania, 58 milioane de euro in Cehia, 39 milioane de euro in Slovacia si 11 milioane de euro in Ungaria.

Spalt a explicat ca impactul vanzarilor de credite neperformante asupra contului de profit si pierdere a fost pozitiv intrucat gradul de acoperire prin provizioane ale acestora era in medie de 91%, iar pretul mediu de vanzare a fost de 14% din valoare.

Oficialul Erste anticipeaza ca in Romania creditarea negarantata va incepe sa-si revina in a doua parte a acestui an.

Pe de alta parte, directorul general al Erste Group, Andreas Treichl, considera ca grupul a inregistrat in Romania, in ultimele trei luni ale anului trecut, minimul in ceea ce priveste profitul operational trimestrial.

Grupul BCR, controlat de Erste Group, a avut anul trecut un profit net dupa impozitare si interesele minoritare de 465 milioane de lei, in scadere cu 46,7% fata de 2009, cel mai redus castig inregistrat dupa privatizarea bancii, si a raportat pierderi de 29,5 milioane de lei in trimestrul al patrulea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Erste Group raporteaza cel mai bun rezultat al grupului