Primaria Ploiesti a luat de la BRD un credit de 40 mil. euro

Primaria Ploiesti a contractat de la BRD un credit de 40 milioane de euro, pe termen de 12 ani, pentru realizarea unor investitii de interes public local, inclusiv reabilitarea a doua cartiere.

Potrivit unui anunt al primariei, contractul are drept scop contractarea unei finantari rambursabile interne de catre municipiul Ploiesti, care va avea ca finalitate finantarea viitoarelor investitii de interes local, anunta Mediafax.

Durata de contractare a creditului este de 12 ani, iar oferta a fost selectata in proportie de 70% in functie de pret si de 30% dupa alternativele de finantare.

Conform unei decizii a Consiliului Local al municipiului Ploiesti, primaria a lansat implementarea proiectelor evaluate si avizate de Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional cu finantare nerabursabila, a proiectelor de reabilitare a cartierelor Bereasca si Mitica Apostol si a proiectului de refacere a stadionului Ilie Oana.

"Pentru sustinerea finantarii acestor proiecte este necesara contractarea unui credit intern in valoare de 172 milioane lei (40 milioane euro), care va fi utilizat pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile (TVA si coparticipatie de 2% a primariei) din proiectele cu finantare nerabursabila, pentru finantarea intergrala a lucrarilor de reabilitare a cartierelor Bereasca si Mitica Apostol si pentru finantarea partiala a refacerii stadionului Ilie Oana", a decis CL.

Valoarea totala estimata a proiectelor este de 775,25 milioane de lei, inclusiv TVA, iar primaria Ploiesti trebuie sa asigure finantare pentru 280,28 milioane de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri