CEC Bank, singura banca comerciala detinuta de statul roman, a obtinut in 2010 un profit inainte de impozitare in valoare de 65,13 milioane de lei, in crestere cu 30,16% fata de rezultatul din anul precedent.
Profitul inainte de impozitare realizat de CEC Bank in 2010 a fost de 65,13 milioane de lei, in crestere cu 30,16% fata de rezultatul din 2009, de doar 50 de milioane de lei, potrivit rezultatelor financiare prezentate de Radu Gratian Ghetea, presedintele bancii.

Activele bancii au crescut cu 4,2% anul trecut, pana la 21,7 miliarde de lei. CEC Bank a obtinut in 2010 si o majorare cu 9,6% a portofoliului de depozite, in timp ce soldul creditelor a urcat cu doar 2,4%.

CEC Bank are o cota de piata de 6,35% dupa valoarea activelor gestionate, a precizat Radu Gratian Ghetea, mentionand ca banca se afla pe locul patru in clasamentul institutiilor de credit.

"Trebuie sa continuam sa luptam sa ramanem in topul bancilor romanesti. As vrea sa ramanem in topul bancilor cu o cota de piata de peste 5%", a declarat Ghetea.

Banca a reusit in 2010 sa ajunga la o divizare a portofoliului de credite egala ca expunere pe populatie comparativ cu expunerea pe companii. Astfel, 50% din credite sunt pentru populatie si 50% din credite sunt pentru corporatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri