Profitul inainte de taxe obtinut de Bank of Cyprus in Romania a crescut anul trecut cu 2,3%, de la 8,8 milioane de euro in 2009 la noua milioane de euro, iar provizionale au avansat cu 67,3%, la 8,2 milioane de euro.
Profitul inainte de provizioane a crescut de la 14,8 milioane de euro la 18,2 milioane de euro, se arata in raportul financiar al Bank of Cyprus pentru 2010, citat de Mediafax.

Totodata, veniturile nete din dobanzi au avansat de la 25,3 milioane de euro la 26,6 milioane de euro anul trecut.

Portofoliul de credite a ajuns la sfarsitul lunii decembrie la 625 de milioane de euro, valoare cu 7% mai redusa decat in 2009. Depozitele clientilor s-au diminuat cu 8%, la 153 de milioane de euro.

Bank of Cyprus mentioneaza ca prioritati in cazul Romaniei cresterea echilibrata a imprumuturilor si depozitelor si gestionarea eficienta a riscurilor creditelor.

La nivel de grup, banca a raportat pentru anul trecut o scadere de 2% a profitului dupa taxe, la 306 milioane de euro. Portofoliul de credite s-a majorat cu 9%, la 28,9 miliarde de euro, iar depozitele au crescut cu 15%, la 33 de miliarde de euro.

Pentru anul in curs, Bank of Cyprus estimeaza un profit dupa taxare similar cu cel din 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri