Astra Asigurari devine cea mai mare companie de pe piata asigurarilor, dupa ce a inregistrat anul trecut un volum de prime brute subscrise de 1,11 miliarde de lei, in crestere cu 37% fata de 2009.
La sfarsitul anului 2009 primul loc in topul asiguratorilor era ocupat, dupa nivelul primelor subscrise, de Allianz-Tiriac.

Veniturile Allianz-Tiriac din asigurari generale si de viata au scazut anul trecut cu 20%, la 1,03 miliarde de lei, ceea ce plaseaza Astra, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu (foto), pe primul loc in topul companiilor de profil.

„Am reusit sa crestem si sa consolidam businessul intr-o perioada dificila pentru intreaga economie. Din pacate, vremurile bune pentru piata de asigurari din Romania nu se contureaza inca la orizont. Astra Asigurari isi propune in 2011cresteri pe segmentul asigurarilor de viata si de sanatate si pe linia asigurarilor de tip property”, a declarat presedintele directoratului Astra Asigurari, Radu Mustatea.

Volumul primelor brute subscrise totale nete de anulari directe si primiri in reasigurare (viata si non-viata) inregistrate de companie in perioada ianuarie-decembrie 2010 se ridica la valoarea de 1,11 miliarde de lei, in crestere cu 37% fata de anul 2009, din care 1.09 lei reprezinta volumul primelor brute subscrise la asigurari generale.

Profitul contabil net inregistrat de companie in perioada mentionata a fost de 21,5 milioane de lei, fata de profitul raportat la finalul anului trecut, de 6,2 milioane de lei.

Pe clase de asigurare, in 2010, Astra Asigurari a obtinut 863 de milioane de lei prime brute subscrise la asigurari auto, in crestere cu 49% fata de anul trecut, din care 600 de milioane de lei la RCA, in crestere cu 110%. Asigurarile de viata au inregistrat o crestere de 49% fata de 2009 si prime in suma de 14,8 milioane de lei.

Pe segmentul de asigurari cladiri si bunuri, valoarea primelor brute subscrise a fost de 145.532 milioane de lei, in crestere cu 7%, in timp ce pentru Casco Aviatie, afacerile au crescut cu 2% la 13,8 milioane de lei.

De asemenea, pe segmentul de raspunderi civile pentru aeronave valoarea primelor brute subscrise a fost de 13,417 milioane de lei, iar la Casco nave+Raspunderi navale afacerile au sporit cu 25% la 14,6 milioane de lei, fata de 11,7 milioane de lei realizate in 2009.

Daunele platite de companie au inregistrat in perioada ianuarie-decembrie 2010 o crestere cu 60% fata de 2009, de la 327 milioane de lei in 2009 la 525 milioane de lei in 2010. In cea mai mare parte, cresterea a fost inregistrata la plata daunelor pentru asigurari generale.

Compania a intrat pe piata din Ungaria in toamna anului 2010, inaugurand sucursala Astra Biztosito de la Budapesta, unde va subscrie pentru inceput pe segmentele RCA, property si Casco.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri