Raiffeisen Banca pentru Locuinte a fixat nivelul comisionului fix pentru analiza dosarului de credit la nivelul de 400 de lei pentru creditele locative si la 1.400 de lei pentru celelalte imprumuturi, in conformitate cu Legea 288/2010 si OUG 50/2010.
In acest sens, pentru creditele cu avans si creditele fara avans, comisionul de analiza dosar credit este fix, in valoare de 1.400 lei si se percepe o singura data, la acordarea creditului. In plus, tot incepand cu 1 martie 2011, pentru creditele locative (creditele acordate dupa perioada de economisire), valoarea comisionului de analiza dosar credit este fix, de doar 400 lei (valabil pentru contractele de economisire-creditare incheiate dupa data de 1 ianuarie 2011) si retinut o singura data, la acordarea creditului.

Dobanzile percepute de Raiffeisen Banca pentru Locuinte la credite sunt fixe, de 9,5% pentru creditul in lei cu avans zero garantat cu ipoteca (sau 8,5% pentru creditul cu avans), iar dupa maxim 60 de luni dobanda scade la 4,5% fixa pana la finalul creditului.

"Prin stabilirea acestor comisioane fixe la creditele acordate incepand cu 1 martie 2011 si nu ca procent din valoarea creditelor, ne aliniem la noile reglementari legislative. Clientii nostri si potentialii clienti trebuie sa stie ca in sistemul de economisire-creditare, dobanzile percepute pentru credite sunt fixe pe toata perioada contractului de credit al clientului. In plus, putem spune ca, acest comision fix de analiza credit pentru noile contracte de credit este o alta componenta fixa si cuantificabila a produselor de economisire-creditare", a declarat Andrei Stamatian, presedinte Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Creditele pentru domeniul locativ acordate de RBL sunt in lei si au o dobanda fixa. Banca a aratat ca, daca un client solicita un credit fara avans in valoare de 100.000 lei, el va plati o rata de 1.700 lei in primele maxim 60 luni urmand ca, pentru urmatoarele 75 luni sa plateasca doar 700 lei. Clientul va plati un comision analiza credit de 1.400 lei pentru un contract de credit incheiat dupa data de 1 martie 2011, fata de 3.000 lei (adica 3%) cat ar fi platit inainte.

Finantarile acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt folosite pentru renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte este prima banca de economisire-creditare din sistemul bancar romanesc, fiind infiintata in iunie 2004.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri