Bostina: Radiocom, exonerata de plata unor obligatii fiscale de 8,5 mil. euro

Radiocom a fost exonerata de la plata unor obligatii fiscale suplimentare de aproape 8,5 milioane euro, calculate prin decizie a autoritatii vamale, in urma unor demersuri finalizate dupa o perioada de aproximativ trei ani, anunta casa de avocatura "Bostina si Asociatii", care a asistat compania.

Radiocom a fost asistata in demersul sau de contestare a unei decizii a organelor vamale privind regularizarea situatiei si de anulare a obligatiilor fiscale suplimentare, in cuantum de 35,6 milioane lei, la care s-ar fi adaugat obligatiile accesorii, dupa un control ulterior realizat de Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni Vamale Bucuresti-Serviciul antifrauda vamala in anul 2007.

Din analiza declaratiilor vamale depuse de Radiocom, organele de control au concluzionat ca Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) a solicitat si beneficiat ilegal de facilitati la plata taxelor vamale, a comisionului vamal si a taxei pe valoarea adaugata si au recalculat datoria vamala a titularului declaratiilor vamale, stabilind in sarcina SNR o datorie vamala suplimentara in cuantum de 35,6 milioane lei.

Societatea a contestat actul de control la Directia Generala de Solutionare a Contestatiilor din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), iar organul de solutionare a desfiintat decizia de regularizare.

Sursa citata arata ca solutionarea acestei contestatii s-a intins pe o perioada de aproximativ trei ani, avand in vedere ca au existat si implicatii pe latura penala.

"Aceasta a fost o speta complexa ce a reprezentat, pe langa o constructie a apararilor de fond si demersuri in vederea suspendarii executarii deciziei pentru regularizarea situatiei, demersuri solutionate favorabil de catre instantele competente", a declarat, in comunicat, avocatul partener Roxana Arghiroiu, care a coordonat echipa ce a asistat Radiocom.

In comunicat se mai arata ca, in noiembrie 2010, Directia Nationala Anticoruptie-Serviciul Teritorial Timisoara a emis ordonanta de scoatere de sub urmarire penala, decizie care a ramas definitiva, procurorul de caz concluzionand ca, prin operatiunile de import efectuate, SNR nu a adus niciun prejudiciu statului.

Compania Radiocom asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, retelele de telefonie mobila, transfer de date si Internet.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri