Premierul Emil Boc si reprezentantii Vodafone au avut la Palatul Victoria, o intalnire al carei principal subiect a fost legat de planurile de investitii ale companiei in Romania.

Surse oficiale au declarat ca reprezentantii Vodafone au ridicat in discutie si problema amenzii primite de la Consiliul Concurentei.

"Reprezentantii Vodafone au ridicat problema amenzii primite de la Consiliul Concurentei si i-au spus premierului ca, in opinia companiei, decizia este exagerata si va fi contestata in instanta", au aratat sursele citate de Mediafax.

Potrivit acestora, premierul a luat nota de pozitia Vodafone, fara sa raspunda.

In luna februarie, Consiliul Concurentei a amendat Orange Romania si Vodafone Romania cu 63 milioane de euro, pentru abuz de pozitie dominanta. Orange a fost amendata cu 34,8 milioane de euro, iar Vodafone cu 28,3 milioane de euro, reprezentand putin peste 3% din cifra de afaceri a operatorilor in 2010.

Presedintele Consiliului, Bogdan Chiritoiu, a declarat atunci ca aceasta este cea mai mare amenda decisa de institutie de la infiintare si ca operatorii au dreptul sa conteste in justitie.

Citeste si:

Investigatia CC a fost declansata in anul 2006, ca urmare a unei plangeri depusa de Netmaster Communications SRL si are ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta savarsit de catre Orange, Vodafone si Romtelecom pe piata serviciului de terminare a apelurilor la puncte fixe/mobile in propria retea publica de telefonie.

Netmaster Communications a reclamat faptul ca o parte dintre apelurile internationale ale clientilor sai fusesera blocate de Orange, Vodafone si Romtelecom.

In prezent, Netmaster Communications nu mai exista, fiind radiata (fuziune prin absorbtie), iar ultima inregistrare la Oficiul National al Registrul Comertului (ONRC) este data din 30 septembrie 2008.
Reprezentantii Vodafone Romania au anuntat, in luna februarie, ca vor contesta decizia Consiliului Concurentei, aratandu-se "surprinsi si dezamagiti" de decizia Consiliului Concurentei.

"Suntem surprinsi si dezamagiti de decizia anuntata de Consiliul Concurentei in investigatia privind abuzul de pozitie dominanta fata de operatorul Netmaster Communications. Vodafone Romania considera ca nu a intreprins nicio actiune care sa impiedice accesul Netmaster Communications la reteaua sa, in vederea derularii traficului de apeluri internationale, punct de vedere exprimat si pe parcursul investigatiei. Vodafone Romania va contesta decizia Consiliului Concurentei in justitie", a transmis Vodafone Romania.

Vodafone Romania si Orange Romania sunt primii doi operatori locali de telefonie mobila.