SIVECO Romania si-a atins obiectivele stabilite pentru 2005: cresterea cifrei de afaceri cu 50%, consolidarea pozitiei pe piata locala de IT si construirea premizelor pentru a deveni un lider regional, extinderea relatiilor de parteneriat, imbunatatirea modelului de business, consolidarea reputatiei si notorietatii nationale si internationale
In cursul anului 2005, cifra de afaceri a companiei SIVECO Romania a mentinut ritmul anilor precedenti (50%), inregistrand valoarea record de 37,6 milioane USD. Pentru 2006 este planificata o crestere de 20%.

Consolidarea pozitiei SIVECO Romania pe piata locala

Studiile de piata realizate de International Data Corp. (IDC) plaseaza SIVECO Romania in mod constant in ultimii ani in topul furnizorilor de solutii EAS si de servicii IT de pe piata romaneasca. Trebuie precizat ca SIVECO Romania reuseste astfel perfomanta de a fi singura companie de software care se situeaza constant in pozitii de varf ale unor clasamente dominate eminamente de integratori de sisteme multinationali.

SIVECO Romania detine o cota de 18,7% din piata locala de EAS, fiind liderul caselor romanesti furnizoare de solutii de afaceri si o cota de 9,2 din piata locala de servicii IT. Compania este numarul1 in topul dezvoltatorilor de aplicatii dupa specificul si cerintele clientilor, cu o cota de piata de 28,4% si numarul 1 la categoria Consultanta si Customizari, cu o cota de 22,7%.

Investitii atrase

Ca o confirmare a acestor performante, incepand din 2005, actionariatul SIVECO Romania include fondurile strategice de investitii Intel Capital si Enterprise Investors.
In fapt aceasta a fost cea mai mare investitie care s-a facut pana acum intr-o firma de IT din Romania, sustinand intentia companiei de a actiona in anii viitori ca un lider regional in IT.

Imbogatirea portofoliului de clienti

In 2005, portofoliul de clienti SIVECO Romania s-a imbogatit cu noi companii, majoritatea apartinand sectorului privat, confirmandu-se astfel valoarea abordarii comerciale aplicate pe plan national si international.

Intre noii clienti se numara: URBAN, COM AUTO MERIDIAN (5 companii), ECOFISH JURILOVCA, DANUBIU RO 2002 BUCURESTI - JURILOVCA, URSUS BREWERIES - SUCURSALA BRASOV, METACOM GRUP 9 (14 companii), COMPANIA NATIONALA A AUTOSTRAZILOR SI DRUMURILOR NATIONALE, MINISTERUL TRANSPORTURILOR, COMVEX CONSTANTA, ULTEX TANDAREI, EXCLUSIV ENB ALIMENT, FEA, PRIMARIA SECTORULUI 3, CFCU -WEB RAMIS, AEROPORTUL TIMISOARA, BANCA TRANSILVANIA, SSPR, CONGAZ, UMB COMERCIAL SA BACAU, CELCO CONSTANTA, AVICOLA CALARASI, INTER-METACO Deva, AVERSA SA, RAFO ONESTI, MOBIFON.

In fapt, numarul de contracte semnate a fost mai mare, numeroase proiecte existente fiind extinse, studiul nivelului de satisfactie al beneficiarilor SIVECO Romania, dovedind ca cei mai multi dintre clientii SIVECO Romania considera ca a lucra cu aceasta companie este usor si profitabil. In 2006, compania isi propune atragerea a 120 de clienti noi.


Reperele anului 2005


Venind in intampinarea nevoii de instruire, tot mai mare si mai des exprimata de mediul de afaceri romanesc, SIVECO Romania a lansat la inceputul anului 2005 prima platforma de instruire dedicata mediului corporatist -AeL Enterprise

Denominarea monedei nationale a reprezentat de asemenea in acest an un adevarat tur de forta din partea dezvoltatorilor si implementatorilor companiei SIVECO Romania. Pregatirea componentelor SIVECO Applications pentru denominarea monedei nationale a inceput inca din octombrie 2004, iar elementele de compatibilizare cu cerintele Legii au fost implementate cu succes la toti clientii companiei. Pentru sectorul financiar-bancar oferta a fost completata cu pachetul SIVECO Applications si serviciile de dezvoltare software si conversie pentru aplicatiile de trezorerie si de managementul riscului in domeniul bancar.

In 2005, SIVECO Romania a continuat sa lucreze in proiectele majore, de anvergura nationala, incepute in anii trecuti: Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), Petrom si MEdC. S-au continuat cu success implementarile la Uztel Ploiesti, Romvag, Carpatair, Dobrogea Biscuit, CFR si s-au finalizat proiecte precum: NTCS, Anticorosiv, Romanceram, Primaria Municipiului Bucuresti.

Dezvoltarea relatiilor de parteneriat

Consecventa politicii de dezvoltare continua a retelei sale de parteneri, SIVECO Romania a semnat in acest an o serie de contracte de parteneriat cu firme romanesti din diverse zone ale tarii: Cluj Napoca, Targu Mures, Neamt, Calarasi, Vrancea, Arges, Brasov, Timisoara. Pentru 2006 se prevede dinamizarea activitatii desfasurate cu ajutorul partenerilor si respectiv cresterea semnificativa a veniturilor realizate impreuna cu acestia.
De asemenea, a fost consolidata relatia de parteneriat cu Microsoft Romania si s-a extins parteneriatul cu IBM, HP, Bull si Oracle.

Cresterea numerica si calitativa a echipei

In conformitate cu evolutia afacerilor, echipa SIVECO Romania a sporit la aproape 450 de specialisti, cresterea numerica fiind sustinuta de cea calitativa.

Preocuparea permanenta a SIVECO Romania pentru imbunatatirea competentelor angajatilor prin instruire adecvata, crearea unui mediu de lucru placut, recunoasterea contributiei fiecarei persoane la dezvoltarea companiei a clasat in acest an SIVECO Romania pe un important loc 9 in topul 50 'Cele mai bune companii pentru care sa lucrezi', editat de revista Capital.

Imbunatatirea modelului de business


In 2005, SIVECO compania a parcurs cu rezultate excelente re-auditarea anuala a sistemului calitatii, efectuata de catre AFAQ ASCERT INTERNATIONAL si OMCAS, iar valoarea modelului de business care functioneaza in SIVECO Romania a fost recunoscuta si la nivel international, SIVECO Romania obtinand in 2005 prestigiosul 'International Gold Star Award' pentru calitate.

Recunoasteri nationale si internationale

De altfel experienta si profesionalismul specialistilor SIVECO Romania au adus anul acesta prestigioase premii si importante recunoasteri interne si internationale.
SIVECO Romania a obtinut locul I la Mondialele de IT - prestigiosul World Summit Award pentru continutul multimedia dezvoltat pe platforma AeL si nominalizarea SEI la eAward for eGovernment (desfasurat la Manchester).

In Romania, SEI a primit premiul 'Best Bridge over the Digital Divide' din partea revistei PC World, iar IDG Romania i-a acordat PREMIUL DE EXCELENTA la cea de-a 11-a editie a evenimentului Romanian Computer Show (RoCS).

Revista de afaceri Saptamana Financiara a acordat companiei un premiu pentru Tinternationalizarea unei afaceri romanesti iar publicatia de specialitate Comunicatii Mobile i-a decernat PREMIUL de EXCELENTA pentru cea mai prestigioasa prezentare a unei solutii informatice romanesti la nivel international.

Nu in lutimul rand, cititorii Bucharest Business Week au desemnat SIVECO Romania 'compania cu cea mai rapida crestere in 2005'.

Extinderea responsabilitatii sociale a companiei

Constientizand misiunea sa de membru responsabil al comunitatii din care face parte, SIVECO Romania si-a extins si diversificat implicare in sustinerea societatii romanesti, initiind, desfasurand, finantand activitati cu caracter educational, cultural, umanitar.
Continuand demersurile din anii trecuti, Centrul Virtual de Excelenta a excelat si anul acesta sub deviza Invatand sa invatam.

Inaugurat la inceputul anului 2003, Centrul Virtual de Excelenta SIVECO reuneste o serie de initiative menite sa contribuie la promovarea creativitatii in domeniul instruirii.: Cupa SIVECO, Competitia .Campion si Scoala de Vara SIVECO. Demersul are la baza preocuparile companiei in dezvoltarea de solutii complexe si complete de eLearning.
Tot sub egida Centrului Virtual de Excelenta se inscriu, avand un caracter de sustinere atat financiara cat si morala, numeroase alte actiuni precum: Balcaniade, Olimpiade de Informatica, Conferinta Nationala de Invatamant Virtual, Academia SIVECO etc.
Considerand mostenirea culturala o componenta definitorie pentru imaginea Romaniei in lume, SIVECO Romania sprijina consecvent proiectele culturale fie ca e vorba de facilitarea participarii unui artist roman intr-o competitie internationala, de premierea unor tineri care au obtinut rezultate de exceptie sau a unor nume consacrate in viata culturala a tarii.

Traditii precum Premiul de Simpatie pentru cupluri de actori sau sponsorizarea premiilor pentru Jurnalism Educational in parteneriat cu Comisia pentru UNESCO, dar si sprijinirea participarii violonistului Cristian Fatu la Festivalul de vioara Fritz Kreisler de la Viena sau a desfasurarii concertului de nai Vasile Voiculet sunt numai cateva exemple care ilustreaza modul in care SIVECO Romania isi onoreaza calitatea de companie cetatean.

Considerand ca in momente dificile pentru multi dintre compatriotii nostri este nevoie, mai mult decat oricand, de solidaritate, SIVECO Romania a initiat si sustinut in cursul anului trecut campanii de ajutorare a victimelor inundatiilor din zona Moldovei, atat pe cont propriu, cat si impreuna cu partenerii si clientii sai, sau in calitate de membru al asociatiilor profesionale si de afaceri din care face parte. SIVECO Romania a sprijinit prin bani si materiale de contructii victimele inundatiilor in Bacau, Galati si Onesti. Totodata, compania a contribuit la buna desfasurare a proiectului Scoala unui nou inceput - tabara pentru 100 de copii din judetul Vrancea (comunele: Milcovul, Nanesti, Mircesti, Radulesti, Vintileasca, Brosteni, Maicanesti, Biliesti), cu varste cuprinse intre 7 si 15 ani care au mers in tabara la Neptun (60) si Poiana Brasov (40).

Nu in ultimul rand, SIVECO Romania sustine in mod activ initiativele nationale si internationale menite sa sporeasca nivelul de transparenta si credibilitate a mediului de afaceri romanesc, de eliminare a coruptiei si de consolidare a eticii de business.

Pentru 2006, planurile companiei noastre vizeaza consolidarea si extinderea cu succes a proiectelor aflate in derulare, intensificarea investitiilor in proiecte de cercetare si dezvoltare, identificarea si valorificarea oportunitatilor de business locale si internationale, in special in calitate de furnizor de proiecte la cheie, spune doamna Irina Socol. Vom continua expansiunea pe verticale cu potential mare de dezvoltare. De asemenea, ne vom implica in cultivarea unui mediu de afaceri etic, responsabil, consolidandu-ne pozitia de companie care isi asuma misiuni cu caracter civic, social, cultural si educational spune Irina Socol, Director General al SIVECO Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri