Smartphone-urile Android au atins o cota de piata de 31,2% in SUA, in lunile octombrie 2010 – ianuarie 2011, ajungand astfel cel mai folosit sistem de operare, conform unui studiu al comScore.
Un studiu Nielsen, realizat in aceeasi perioada de timp plaseaza telefoanele cu Android la o cota de 29%. Conform comScore, evolutia Android este una spectaculoasa, de la 23,5% in cele trei luni terminate in octombrie, la 31,2%.

Producatorul BlackBerry, Research in Motion, au pierdut 5,4 puncte procentuale in perioada mentionata, pana la 30,4%. iPhone-ul Apple a stagnat la 24,7%.

Microsoft a terminat pe pozitia a patra cu 8%, in scadere cu 1,7 puncte procentuale fata de anterioarele trei luni si Palm a scazut 0,7 puncte procentuale pana la 3,2%.

Cel mai mare producator a fost Samsung, cu o cota de 24,9%, urmat de LG – 20,8% si Motorola cu 16,5%. Apple detine 7%.

Exceptand functia de apelare, telefoanele mobile sunt folosite cel mai mult pentru a trimite mesaje (68%), browsing-ul (37%), downloadarea de aplicatii (35,3%) si accesarea retelelor sociale (25,3%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri