Nokia a incheiat un acord de parteneriat cu Microsoft la inceputul acestui an si a anuntat in februarie ca Windows Phone 7 va inlocui in urmatorii ani platforma Symbian a companiei finlandeze. Investitorii au exprimat atunci temeri cu privire la viitorul Symbian, actualul "cal de povara" al Nokia.

"Desigur ca vom utiliza Symbian cat timp ne asigura o marja de profit. Perioada de tranzitie 2011-2012 se refera la tranzitia dezvoltarii de noi produse, si nu la cea a vanzarilor", a declarat directorul financiar al Nokia, Timo Ihamuotila, la o conferinta gazduita de UBS.

El a adaugat ca vanzarea unor produse a fost uneori prelungita peste asteptarile initiale in industria comunicatiilor mobile.

Citeste si:

Actiunile Nokia au crescut cu peste 3% dupa comentariile oficialului, impingand pe plus indicele european al sectorului IT, care avanseaza cu 0,1%.

"Symbian pare sa aiba soarta lui Mark Twain, a carui moarte a fost anuntata prematur. Nokia trebuie sa iasa cu un mesaj puternic ca traditionala platforma Symbian este in viata si o duce bine, deoarece vanzarile de telefoanele bazate pe acest sistem de operare vor fi de importanta capitala in urmatoarele 18 luni", comenteaza un analist britanic.

Directorul financiar al Nokia a adaugat, in aceeasi interventie, ca un contract final cu Microsoft nu a fost inca semnat.