Numarul site-urilor de reduceri a explodat in ultimele luni, depasind 40. Circa 90% din acestea proceseaza platile prin serviciul mobilPay. Vezi mai multe date despre evolutia lor in materialul de mai jos.
In prezent, peste 40 de site-uri de reduceri opereaza in online-ul romanesc, aproximativ 90% dintre acestea procesand platile prin intermediul platformei mobilPay, detinuta de Netopia Sistem, conform companiei.

Datele companiei arata ca numarul tranzactiilor pe aceste site-uri a crescut masiv in ultimele luni, in luna februarie fiind realizate peste 70.000 de plati online cu cardul, fata de aproximativ 20.000 in decembrie.

“De la inceputul anului numarul site-urilor de reduceri practic a explodat, ajungand in prezent la peste 40 astfel de platforme. 35 dintre acestea proceseaza platile prin intermediul serviciului nostru. Daca pana de curand acoperau doar Capitala, in ultima perioada au inceput sa apara si site-uri care se adreseaza oraselor din provincie, precum Ploiesti sau Pitesti”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem.

Fenomenul reducerilor online a insemnat in perioada decembrie-februarie aproape o dublare lunara a numarului de tranzactii incheiate pe aceste site-uri. Astfel, in luna ianuarie au fost procesate aproximativ 40.000 de plati, comparativ cu 20.000 de tranzactii in luna decembrie.

“In februarie, mobilPay a procesat mai mult de 55.000 de tranzactii realizate pe site-urile de reduceri, in timp ce volumul total al acestora s-a ridicat la peste 70.000. Cele mai atractive oferte pentru cumparatori au fost cele pentru restaurante, cafenele, cosmetice sau saloane de infrumusetare”, a explicat Eram.

Valoarea platilor realizate pe site-urile de reduceri in luna februarie s-a ridicat la peste 600.000 de euro, iar economiile pe care internautii le-au realizat prin intermediul acestora au fost cel putin egale cu aceasta suma, in conditiile in care discount-ul mediu oferit este de 70%.

“Reducerile extrem de mari, chiar si de 99% in unele cazuri, duce la aparitia impulsului de a cumpara imediat, iar dorinta este atat de mare, incat romanii au trecut peste suspiciunile platii online cu cardul. Depasirea acestei temeri nu poate sa fie decat benefica pentru comertul online din Romania”, a adaugat Eram.

In ciuda cresterii puternice din ultima perioada a numarului site-urilor de reduceri, reprezentantul Netopia Sistem apreciaza ca, incepand cu a doua jumatate a anului exista riscul sa apara primele falimente in piata de profil.

“Acest ritm de crestere a numarului de site-uri de reduceri se va mai mentine cel putin o perioda, dar se va ajunge la o saturare a pietei, chiar din acest an. Anul viitor, pe vremea aceasta, este posibil sa existe un numar de site-uri mai mic decat acum”, considera directorul Netopia Sistem.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri