Google si Facebook au activat doua pagini speciale pentru a ajuta oamenii sa ii gaseasca pe cei dragi, dupa ce Japonia a fost zguduita de un cutremur cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter. Pe Twitter s-au infiintat doua pagini speciale pentru ca oamenii din regiune sa comunice mai usor.
Person Finder poate fi accesat pe adresa Japan.Person-finder.appspot.com, fiind versiune valabila si in Engleza si in Japoneza. Site-ul este impartit in doua sectiuni - "Caut pe cineva" si "Am gasit pe cineva".

Facebook are de asemenea o pagina speciala unde puteti urmari imagini in direct.

Pe Twitter, utilizatorii pot transmite mesaje pe #prayforjapan sau #tsunami. Mesajele de pe Twitter din Japonia au atins un record – circa 1.200 de mesaje pe secunda, scrie presa internationala.

Internautii au incarcat deja zeci de clipuri cu imagini din Japonia. Utilizatorii sunt socati.

Pe Facebook, pe pagina Japoniei, mai multe zeci de romani au postat videoclipuri si mesaje de simpatie si ingrijorare.

“Inimile noastre sunt alaturi de voi”, este unul dintre mesajele frecvente de pe Twitter si Facebook, iar numarul mesajelor a crescut continuu pe masura ce noi imagini au aparut in media traditionala, dar si pe internet.

La cateva ore de la catastrofa, pe YouTube au fost incarcate deja cateva zeci de videoclipuri cu imagini de la fata locului.

“In asemenea momente, trebuie ca toate tarile sa se uneasca si sa ajute pe cei din Japonia”, spune un utilizator, comentand alaturi de un clip ce are titlul “Scene incredibile ale tsunami-ului din Japonia”.

Un alt internaut comenteaza si spune “Iisus/Allah/ Buda sa ii salveze pe fratii nostri din Japonia”.

Ati contactat persoane din Japonia? Comentati mai jos!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri