Avertizarea de securitate a Symantec a urmat recentului scandal legat de problemele de securitate ridicate de Sony BMG Music Entertainment. Casa de discuri a distribuit compact discuri ce contineau o tehnologie de protectie anti-copiere care instala un asa numit software rootkit pe computerele pe care erau rulate. Tehnologia rootkit ofera si un loc pentru ascunderea de software malitioase.

In ce priveste software-ul Symantec, directorul ascuns a fost introdus cand s-a introdus prima data caracteristica de refacere, pentru ca utilizatorii sa nu stearga accidental fisierele din el. "In lumina actualelor tehnici utilizate de hackeri, Symantc a re-evaluat valoarea ascunderii acestui director", potrivit companiei.

Compania de monitorizare a securitatii Secunia considera ca problema nu este critica. Symantec a apelat la Mark Russinovich, cercetator SysInternals care a investigat si rootkit-ul Sony, si F-Secure, o companie de securitate finlandeza care are un produs de detectie rootkit, pentru a o ajuta sa rezolve problema SystemWorks.

Update-ul Norton va afisa directorul ascuns "NProtect" in interfata Windows, care va permite sa fie scanat de produsele antivirus. Noua versiune este disponibila prin serviciul Symantec LiveUpdate.